Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Medzi Lily James a jej hereckým partnerom je neuveriteľná chémia! Čo ich spája?
Zdielať na

Medzi Lily James a jej hereckým partnerom je neuveriteľná chémia! Čo ich spája?

Zdroj: Bontonfilm

Ako nájsť v dnešnom svete lásku na celý život? Cez Tinder, Badoo, Grindr, v práci, na párty, vo fitku, v škole...? A čo tak nechať rozhodnúť o životnom partnerovi svojich rodičov? Alebo využiť služby profesionálneho dohadzovača? Zdá sa vám to ako zlý vtip? Romantická komédia Čo s tým má láska? vám ukáže, že nájsť toho pravého či tú pravú sa dá rôznymi spôsobmi.

Hlavná hrdinka Zoe (Lily James) je mladá, ambiciózna filmárka, ktorá na zoznamovanie s opačným pohlavím rada využíva vymoženosti modernej doby. Na zoznamovacích aplikáciách je pečená-varená, no „swajpovanie doprava“ na Tinderi jej zatiaľ prinieslo len niekoľko trapasov, množstvo zlých rande a pár príležitostných sexuálnych zážitkov. Zoe to však neberie príliš tragicky, do vážneho vzťahu sa veľmi nehrnie a okoliu svoj single status komentuje slovami, že má stále otvorené výberko na toho pravého. Jej svojrázna a sarkastická mama (Emma Thompson) z tohto prístupu nie je dvakrát nadšená a najviac zo všetkého si želá, aby sa jej dcéra už konečne usadila s niekým „milým“ a „dobrým“. Napríklad so sympatickým veterinárom Jamesom (Oliver Chris), ktorého sa jej trochu nešikovne snaží dohodiť. Zoe však o tom nechce ani počuť.

TRAILER:

Zoein kamarát z detstva Kazim (Shazad Latif) na rozdiel od nej dá v milostných záležitostiach na radu svojich príbuzných, a to doslova. Rozhodne sa totiž pre takzvané dohodnuté manželstvo so ženou, ktorú mu vybrali jeho rodičia. Predchádzajúce vzťahy, založené na chémii a vzájomnej iskre, mu nevyšli, a tak sa rozhodne zobrať to z opačného konca. Napokon, aj manželstvo jeho vlastných rodičov bolo dohodnuté a dopadlo šťastne, prečo by to teda v jeho prípade nevyšlo? Keď sa Zoe dozvie, do čoho sa jej kamarát pustil, vzbudí to v nej nedôveru, no zároveň aj záujem. Rozhodne sa sprevádzať ho s kamerou na veľkolepú, exotickú svadbu do Pakistanu, kde na Kaza čaká krásna neznáma, ktorá sa má stať jeho ženou, a natočiť o tom film. Postupne však zisťuje, že jej je Kaz bližší, ako si pôvodne myslela...

Čo s tým má láska, Shazad Latif, Lily James

Čo s tým má láska, Shazad Latif, Lily James

Bontonfilm

​Zaujímavosťou je, že dvaja hlavní hereckí predstavitelia, Lily James a Shazad Latif, sú dobrými priateľmi aj v skutočnom živote. Ich príjemná chémia na plátne je tak 100 % uveriteľná. „Shazad je jedným z mojich najlepších priateľov. Kamarátime sa viac ako desať rokov, takže keď mi počas prvého lockdownu prišiel email s ponukou a zistila som, že práve on hrá Kaza, povedala som si: ,Určite idem do toho,“ prezradila Lily James, pre ktorú bola rola Zoe v istom zmysle aj veľmi osobná. „Myslím si, že Zoe je zmätená a vytvorila si okolo seba množstvo ochranných múrov. Našla si útočisko vo svojej práci a naozaj sa jej darí. Ale len čo svoj film odpremiéruje, akoby sa všetko vyjasnilo a uvedomí si, že sa len bráni tomu byť zraniteľná a otvoriť sa druhému človeku. Ak mám byť úprimná, v tejto postave som sa naozaj spoznala. Človek sa v postavách, ktoré ho priťahujú, vždy tak trochu nájde, ale v tomto prípade vidím skutočne obrovskú podobnosť so svojím vlastným životom,“ priznala sa sympatická herečka.

Čo s tým má láska, Lily James, Shazad Latif

Čo s tým má láska, Lily James, Shazad Latif

Bontonfilm

Romantickú komédiu Čo s tým má láska? režíroval oscarový režisér Shekhar Kapur, ktorý má na konte napríklad historické veľkofilmy Alžbeta a Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek. Hlavnú úlohu, anglickú kráľovnú Alžbetu I., v nich stvárnila skvelá Cate Blanchett. Zárukou kvality sú aj producenti Tim Bevan a Eric Fellner, ktorí stoja za romantickými megahitmi ako Láska nebeská či Denník Bridget Jonesovej.

To, či bude rovnako úspešná aj ich najnovšia romantická komédia, sa dozvieme už čoskoro. Film Čo s tým má láska? príde do slovenských kín 26. januára 2023.

Najčítanejšie