Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kristína Svarinská ako striptérka! Pozrite si trailer na film Lieta v tom!
Zdielať na

Kristína Svarinská ako striptérka! Pozrite si trailer na film Lieta v tom!

Zdroj: Bontonfilm

Kryštof Hádek a Kristína Svarinská sa po spoločnom pôsobení v seriáli Volha opäť stretnú pred kamerami. Tentoraz to bude na filmovom plátne v hlavných úlohách novej komédie Tomáša Dianišku s názvom Lieta v tom. Ich roly budú o poznanie sympatickejšie ako v spomenutom seriáli a prvé zábery z filmu naznačujú, že by to medzi nimi malo poriadne iskriť.

Postava Kryštofa Hádka nevie veľmi chodiť v milostných vzťahoch, keďže má hlavu stále niekde v oblakoch. Miluje vedu, vesmír, kozmonautiku a táto jeho vášeň je preňho vždy na prvom mieste. Dostane sa však do situácie, keď potrebuje niekoho, kto by pred jeho mamou zahral úlohu priateľky a snúbenice. Preto sa dohodne so svojou prostorekou susedkou, tehotnou striptérkou z baru Apollo, ktorú vo filme stvárňuje Kristína Svarinská. Jedna nevinná lož však spustí lavínu nedorozumení. V ďalších úlohách sa predstavia Taťjana Medvecká, Miroslav Noga, Anna Polívková, Pavel Soukup, Marek Geišberg, Sandra Nováková, Filip Rajmont či Gabriela Mikulková.

Bontonfilm

Film Lieta v tom príde do slovenských kín na Vianoce – 28. decembra 2023.

„Moja postava je taký starší ,kocúr‘, ktorý nemá veľmi šťastie v láske. V skutočnosti mu vzťahy nevychádzajú práve kvôli nemu samotnému. Vlastne, aj vo filme hovorí, že jediná žena, s ktorou si rozumie, je jeho mama. Potom sa mu však život obráti naruby,“ hovorí o svojej úlohe Kryštof Hádek. Kristína Svarinská hrá temperamentnú Natáliu, bývalú striptérku, ktorá súhlasí, že sa bude chvíľu tváriť ako priateľka hlavného hrdinu. „Natália je veľmi vtipná, svojím spôsobom bezstarostná, spontánna a priamočiara. Páči sa mi, že sa na nič nehrá a berie život taký, aký je,“ hodnotí svoju postavu úspešná slovenská herečka.

„Už počas kamerových skúšok bolo jasné, že k sebe majú blízko," opisuje hereckú chémiu hlavných predstaviteľov režisér Tomáš Dianiška. Tomáš Dianiška je obľúbený a uznávaný slovenský divadelný tvorca, žijúci v Prahe, ktorého hry sú z veľkej časti založené na humore, filmových odkazoch a parafrázach. Vo filme Lieta v tom by preto mala hrať prím skôr komédia ako romantika. „Film má skvelú, bláznivú ústrednú zápletku. Snažili sme sa skôr o komédiu s romantickým nádychom než o čistú romantiku. Myslím si, že vybudovať dobrú komédiu je zábavnejšie, ale v konečnom dôsledku aj náročnejšie ako vytvoriť romantický film,“ dodáva režisér.

Výraznou témou filmu je astronómia, kozmonautika a láska k vesmíru a hviezdam. Hlavný hrdina sa už od detstva chcel stať kozmonautom. Posledná klapka padla v pražskom planetáriu v Stromovke, kde si Kryštof Hádek vyskúšal skafander, simulátory pre kozmonautov aj kokpit raketoplánu Apollo 11. 

Najčítanejšie