Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kto získa cenu DGA za réžiu, dostane s veľkou pravdepodobnosťou OSCARA
Zdielať na
Novinky

Kto získa cenu DGA za réžiu, dostane s veľkou pravdepodobnosťou OSCARA

Zdroj: profimedia

Predstavili nominovaných na cenu DGA za réžiu. V hre je 5 filmárov.

Asociácia amerických režisérov Directors Guild of America (DGA) predstavila päticu tvorcov nominovaných na výročnú cenu DGA za réžiu celovečerných hraných filmov. V 69. ročníku ju môžu získať Damien Chazelle, Garth Davis, Barry Jenkins, Kenneth Lonergan a Denis Villeneuve, pričom pre všetkých ide o prvú nomináciu v tejto kategórii. 

Chazelle má šancu na triumf za muzikál La La Land, Jenkins za drámu Moonlight, Lonergan za snímku Manchester by the Sea, Villeneuve za sci-fi Prvý kontakt a Davis za drámu Lion. Posledný menovaný je pritom nominovaný aj na cenu za réžiu prvého celovečerného filmu. Okrem neho sa o ocenenie uchádzajú Kelly Fremon Craig (The Edge of Seventeen), Tim Miller (Deadpool), Nate Parker (Zrodenie národa) a Dan Trachtenberg (Ulica Cloverfield 10). 
DGA Award je už tradične jedným z najpresnejších ukazovateľov toho, kto získa Oscara za réžiu. Len sedemkrát v histórii cien, ktoré po prvý raz udelili za rok 1948, víťaz DGA Award Oscara nezískal. Víťazov 69. ročníka udeľovania cien DGA predstavia v sobotu 4. februára v hoteli Beverly Hilton v kalifornskom Beverly Hills.

Trailer La La Land

Trailer Moonlight

 

 Trailer Manchester by the sea

 

Trailer Lion

 

Trailer Prvý kontakt

 

 

 

Zdielať na

Najčítanejšie