Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Oscarový herec Casey Affleck bol v minulosti obvinený zo sexuálneho obťažovania!
Zdielať na

Oscarový herec Casey Affleck bol v minulosti obvinený zo sexuálneho obťažovania!

Zdroj: itafilm.sk

S tohtoročným rozdávaním oscarových cien sú spojené viaceré trapasy, komické situácie či zaujímavosti, ktoré postupne obleteli celý svet. Jednou z nich je určite aj informácia, ktorá fanúšikov oscarového herca Caseyho Afflecka nepoteší.

Casey Affleck si preberal svojho Oscara z rúk minuloročnej víťazky Brie Larson, ktorá však vôbec nepôsobila nadšene, že ju musí odovzdať práve jemu. Hoci je tu možnosť, že sa iba nerada usmieva alebo tlieska, pravdepodobnejšie je, že má herca v zuboch preto, že bol viackrát obvinený zo sexuálneho zneužívania a hrubosť. Brie Larson sa totiž dlhé roky venuje obhajobe obetí sexuálneho násilia.

Počas ceremónie Larson so zovretými perami prevrátila oči v momente, ako ohlásila Affleckovo meno, ustúpila nabok a dokonca sa nepridala ani k búrlivému potlesku obecenstva. V podobnom duchu prebehlo aj nedávne odovzdávanie ceny na Zlatých Glóbusoch, čoho sa tiež musela ujať Larson a ani vtedy jej reakcia nebola vôbec pozitívna.

Caseyho Afflecka obvinili zo sexuálneho obťažovania dve ženy, obe pracovali na jeho filmoch. Prvou je Amanda White, s ktorou herec pracoval na filme I‘m still here. Vyjadrila sa, že ju Affleck slovne obťažoval a dokonca donútil nejakého muža zo štábu, aby si vyzliekol nohavice a ukázal jej svoj penis. Keď s Affleckom nechcela zostať v spoločnej hotelovej izbe, herec ju vraj od hnevu schmatol a ohrozoval. White nakoniec od filmu odstúpila.

Podobnú skúsenosť má aj Magdalena Gorka, ktorá pracovala na filme ako kameramanka. Keď celý štáb spal počas nakrúcania v New Yorku  v jednom byte, Magdalena našla Afflecka ležať v posteli vedľa seba iba v spodnej bielizni. Nechcel ju pustiť ani keď sa ho snažila odkopnúť. Obe ženy sa vyjadrili, že Affleck im po tom, čo ho odmietli, ani len nezaplatil časť kontraktu.

Rovnako sa zdá, že Larson nebola jediná, kto nezdieľal nadšenie z Affleckovho oscarového úspechu. Počas svojej ďakovnej reči Affleck spomenul aj meno Denzela Washingtona, ktorého tým však mierne pobúril. Washington mu odpovedal, že si neželá, aby bral jeho meno do úst. Viola Davis, súdiac podľa jej kyslého výrazu v tvári, Afflecka taktiež asi nemá veľmi v obľube. Nechajme sa teda prekvapiť, čas určite ukáže, či všetka táto nevraživosť kolegov môže v budúcnosti negatívne ovplyvniť hercovu úspešne naštartovanú kariéru. 

Najčítanejšie