Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Prečo mala kyberpunková anime pecka Ghost in the Shell svetovú premiéru v Tokiu?
Zdielať na
Novinky

Prečo mala kyberpunková anime pecka Ghost in the Shell svetovú premiéru v Tokiu?

Zdroj: Instagram

Zatiaľ čo fanúšikovia anime a sci-fi na celom svete (vrátane nás v Kinosále) netrpezlivo očakávajú 30. marec, filmový štáb a hlavní predstavitelia na čele so Scarlett Johansson už odštartovali ázijské promo turné.

Scarlett Johansson (Major), Juliette Binoche (Dr.Oulet) či Michael Pitt (Kuze) už pilne kývajú z červeného koberca, pózujú na selfíčkach s ich ázijskými fanúšikmi a ochotne odpovedajú novinárom na ich zvedavé otázky. Tých dôvodov, prečo sa hollywoodski tvorcovia upriamili na Áziu ako začiatok ich PR turné, je hneď niekoľko.

Zábery zo svetovej premiéry v Tokiu:

Ako všetci milovníci manga komiksov dobre vedia, Ghost in the Shell a ich milovaná hi-tech hrdinka Major sú pôvodom z krajiny vychádzajúceho slnka. Čo je zároveň aj hlavným kameňom úrazu a sporov medzi filmármi a fanúšikmi. Keď totiž v roku 2015 z Hollywoodu prenikla správa, že hlavnú postavu si nezahrá žiadna z herečiek ázijského pôvodu, bolo zle. Rozhodnutie Paramount Pictures obsadiť Scarlett Johansson, ktorá je nepochybne zárukou  skvelých tržieb v kinách a má bohaté skúsenosti so stvárňovaním akčných sci-fi postáv (Lucy, Avengers, Under the skin), bol od toho okamihu dôvodom silnejúcej nevraživosti medzi ázijskou umeleckou komunitou v USA a majiteľmi filmových štúdií. Paramount bolo obvinené z tzv. whitewashing ich obľúbenej japonskej komiksovej hrdinky, dlhoročnej diskriminácie hercov ázijského pôvodu a v japonskej tlači sa dokonca našli aj otvorené výzvy na bojkot tejto filmovej adaptácie. Snaha udobriť si ázijských a anime fanúšikov rozsiahlou kampaňou teda začala naberať na obrátkach.

Ghost In The Shell prichádza do našich kín vo štvrtok 30.03.2017.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie