Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Osvedčená dvojica, Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese, chystá nový spoločný film!
Zdielať na

Osvedčená dvojica, Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese, chystá nový spoločný film!

Zdroj: profimedia.sk

Potenciálny nový projekt má názov  Killers of the Flower Moon a mala by to byť adaptácia faktografickej knihy novinára The New Yorker, Davida Granna. Zaujímavosťou je, že bude z prostredia Indiánov!

Celý názov knižky je Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI. Ako už názov napovedá, kniha sa týka vrážd v oblasti Osage v americkom štáte Oklahoma.

Indiáni z tejto časti Ameriky boli v 20tych rokoch najbohatší ľudia sveta. Potom, ako objavili na svojom území ropu, začali sa voziť na autách so šoférmi, stavali si panstvá a svoje deti posielali študovať do Európy. No zrazu ich, jeden po druhom, začali zabíjať. Terčom vrahov sa stala najprv rodina ženy Mollie Burkhart. Jej príbuzných zastrelili a otrávili a to bol len začiatok. Za záhadných okolností zomieralo stále viac a viac členov indiánskeho kmeňa. Nakoniec ich bolo vyše 60.

Osage Indian nation

Osage Indian nation

​Tí, ktorí sa pokúsili tieto vraždy objasniť, boli však tiež zabití. Keď sa počet obetí vyšplhal na viac ako 24, prípadu sa ujala FBI. Bol to jeden z jej prvých veľkých prípadov a FBI ho spackala. Zo zúfalstva, sa mladý riaditeľ tohto vyšetrovacieho úradu, J. Edgar Hoover, obrátil na bývalého texaského rangera - Toma Whitea, aby im túto záhadu pomohol vyriešiť. Ten dal dokopy tajný tím, vrátane jediného indiánskeho člena FBI. Agenti potom vnikli do oblasti a vďaka, na tú dobu, najnovším detektívnym postupom, podnikli jedno z najväčších sprisahaní v americkej histórii.

Čo by ste nemali prehliadnuť?

1. Ak je vám meno David Grann povedomé, máte dobrý postreh, je totiž autorom knižného bestselleru Stratené mesto Z, podľa ktorého vznikol aj rovnomenný film. Ten je aktuálne v našich kinách! 

2. Scorsese a Dicaprio majú za sebou naozaj plodnú spoluprácu. V roku 2002 to boli Gangy New Yorku, o dva roky neskôr Letec, nasledovali Na druhej strane (2006), Prekliaty ostrov (2010) a Vlk z Wall street (2013). Okrem spomínaného projektu, dvojica plánuje aj film podľa bestselleru Erika Larsona, The Devil in the White City. O ďalších novinkách tejto dvojice, vás budeme v Kinosále informovať. :-)

Gangy New Yorku, 2002

Gangy New Yorku, 2002

profimedia.sk

​Ktorý film z ich doterajšej spolupráce sa vám páčil najviac? :-)

Najčítanejšie