Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poznáme nominácie na Zlaté glóbusy 2018!
Zdielať na
Novinky

Poznáme nominácie na Zlaté glóbusy 2018!

Ktorý film má najviac nominácií? Mená víťazov vyhlásia 7. januára v Beverly Hills.

Zoznamu kandidátov vo filmových kategóriách 75. ročníka udeľovania cien Zlatý glóbus vládne dobrodružná fantasy dráma Podoba vody. Snímka získala sedem nominácií. O jednu menej majú The Post: Aféra v Pentagone a tiež Tri bilbordy kúsok za Ebbingom. V kategórii Najlepší film - dráma bojujú o víťazstvo okrem spomínaných troch aj tituly Dunkirk a Call Me By Your Name. Medzi komédiami a muzikálmi sú to zas Uteč, Najväčší showman, I, Tonya, Lady Bird a The Disaster Artist.

TRAILER PODOBA VODY

Tak trochu iný príbeh o láske si pre širšie publikum prichystal majster rozprávania Guillermo del Toro. Podoba vody sa odohráva za studenej vojny v utajovanom americkom vládnom laboratóriu, kde pracuje Elisa (Sally Hawkins). Elisa je nemá, čo pre ňu vo veľkej miere znamená izoláciu od okolitého sveta. Jej život sa ale zmení, keď spoločne s kolegyňou Zeldou (Octavia Spencer) objaví prísne tajný experiment. Film bude mať v našich kinách premiéru 15. februára.

V kategórii Najlepší filmový režisér sa stretli Guillermo del Toro (Podoba vody), Martin McDonagh (Tri bilbordy kúsok za Ebbingom), Christopher Nolan (Dunkirk), Ridley Scott (Všetky prachy sveta) a Steven Spielberg (The Post: Aféra v Pentagone). O Najlepší filmový scenár zabojujú Aaron Sorkin (Molly a jej hra), Greta Gerwig (Lady Bird), Martin McDonagh (Tri bilbordy kúsok za Ebbingom), Liz Hannah & Josh Singer (The Post: Aféra v Pentagone) a Guillermo del Toro a Vanessa Taylor (Podoba vody).

Dunkirk

Dunkirk

Continental film

Nominácie v kategórii Najlepší mužský herecký výkon vo filme - dráme má Timothée Chalamet (Call Me By Your Name), Daniel Day-Lewis (Niť z prízrakov), Tom Hanks (The Post: Aféra v Pentagone), Gary Oldman (Najtemnejšia hodina) alebo Denzel Washington (Roman J. Israel, Esq.). Medzi ženami to bude Jessica Chastain (Molly a jej hra), Sally Hawkins (Podoba vody), Frances McDormand (Tri bilbordy kúsok za Ebbingom), Meryl Streep (The Post: Aféra v Pentagone) alebo Michelle Williams (Všetky prachy sveta).

Jessica Chastain

Jessica Chastain

profimedia.sk

V žánroch komédia alebo muzikál sa o rovnakú cenu uchádzajú medzi mužmi James Franco (The Disaster Artist), Hugh Jackman (Najväčší showman), Daniel Kaluuya (Uteč), Steve Carell (Battle of the Sexes) a Ansel Elgort (Baby Driver). Medzi ženami sú to Margot Robbie (I, Tonya), Saoirse Ronan (Lady Bird), Emma Stone (Battle of the Sexes), Judi Dench (Victoria & Abdul) a Helen Mirren (The Leisure Seeker).

Baby driver

Baby driver

Itafilm

V televíznych kategóriách dominujú Veľké malé klamstvá (2017) so šiestimi nomináciami. Projekt Feud (2017) ich má štyri. V kategórii dramatických seriálov bojujú The Crown (2016), Príbeh služobnice (2017), This Is Us (2016), Stranger Things (2016) a Hra o tróny (2011). V kategórii Najlepší televízny seriál - komédia alebo muzikál majú šancu na úspech tituly Black-ish (2014), Master of None (2015), The Marvelous Mrs. Maisel (2017), Smilf (2017) a Will a Grace (1998).

Mená víťazov sa dozvieme 7. januára. Moderátorom večera bude Seth Meyers.

Zdielať na

Najčítanejšie