Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
10 najočakávanejších filmov v roku 2018!
Zdielať na
Novinky

10 najočakávanejších filmov v roku 2018!

Ktorého sa neviete dočkať vy? Tu je výber filmových novinárov.

1. Avengers: Infinity War

Avengers

Avengers

Toto epické zoskupenie superhrdinov predstavuje začiatok konca. V tomto filme s Avengri spoja so Strážcami galaxie, aby porazili vesmírneho superzloducha Thanosa. Očakáva sa, že nikto z nich neprežije. Infinity War bude prvý z dvoch filmov, ktoré ukončia, čo je známe ako Fáza 3 v MCU. Premiéru bude mať takmer 10 rokov odo dňa, ako uviedli Iron Mana a otvoril tak novú éru superhrdinov. Príbeh bude uzatvárať zatiaľ nepomenovaný film o Avengeroch v roku 2019.

účinkujú:  Chris Evans, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Sebastian Stan, Danai Gurira

Premiéra. 4. Mája 2018

2. Black Panther

Black Panther

Black Panther

​Po tom, ako ho predstavili v Kapitánovi Amerika: Občianska vojna, fanúšikovia očakávajú samostatný film, ktorého trailer už napovedá, že to bude niečo iné, ako je zvyšok marvelovského filmového sveta. Uvidíme v ňom Kráľa T´Challa (Chadwick Boseman), ktorý sa vracia domov ku technologicky pokročilému africkému národu Wakanda. Keď však dvaja nepriatelia plánujú zničiť kráľovstvo, T´Challa musí konať ako Black Panther, aby ochránil svet pred vojnou.

účinkujú:  Chadwick Boseman, Lupita Nyong'o, Daniel Kaluuya, Bambadjan Bamba

Premiéra: 16. Februára 2018

3. nepomenované pokračovanie Deadpool

Deadpool 2

Deadpool 2

​Prvý superhrdinovský film Deadpool prekvapil svojím ziskom v roku 2016, keď zarobil 783 miliónov dolárov po celom svete. Preto bolo viac než jasné, že hrdina, ktorého si zahral Ryan Reynolds sa opäť vráti. Zatiaľ čo zápletka nie je ešte známa, vieme, že Josh Brolin tu bude hrať Cablea – kyberneticky posilneného bojovníka z budúcnosti. Trailer je dôkazom toho, že to bude presne to, čo fanúšikovia filmov o superhrdinoch očakávajú.

účinkujú:  Ryan Reynolds, Julian Dennison
Premiéra. 1. Júna 2018

4. Jurský svet: Zánik ríše

Jurský svet

Jurský svet

​Jurský svet bol obrovský hit v roku 2015. Dokonca sa ocitol na 4. mieste v návštevnosti so ziskom 1,67 miliardy dolárov. Či zopakuje tento úspech, to uvidíme. Svoje úlohy si tu však zopakujú Chris Pratt a Bryce Dallas Howard a pridá sa k nim aj Jeff Goldblum, ktorý hral pred 25 rokmi vo filmoch Jurský park.

Premiéra: 22. Júna 2018

5. Tomb Raider

Tomb Raider

Tomb Raider

​Táto nová adaptácia videohry o archeologičke a dobrodružke Lare Croft s Aliciou Vikander v hlavnej úlohe je viac ako len obyčajnou verziou populárnej hrdinky. Najviac ju zatiaľ preslávila Angelina Jolie v 90tych rokoch. Aj teraz bude musieť hrdinka zapojiť svoj mozog aj svaly, po tom ako sa ocitne na ostrove, kde zmizol jej otec.

Premiéra: 16. Marca 2018

6. The Predator

The Predator

The Predator

​Sci-fi akčný film priniesol sériu pokračovaní a príbuzných filmov, žiaden však nemal taký úspech ako originál z roku 1987. Nový film prináša čerstvú krv. Scenár a réžiu má na svedomí Shane Black, ktorý písal aj Leathal Weapon a bol prvou obeťou predátora v pôvodnom filme. Silné obsadenie tejto snímky tvorí  Sterling K. Brown, Jacob Tremblay, and Yvonne Strahovski.

Premiéra:  3. augusta 2018

7. Pacific Rim Uprising

Pacific Rim Uprsing

Pacific Rim Uprsing

​Všetci, ktorým sa páčilo, ako monštrá bojovali s robotmi v Pacific Rim sa určite tešia na pokračovanie akčného filmu z roku 2013. Aj keď sa režisér Guillermo del Toro a hviezdy Idris Elba a Charlie Hunnam nevrátili, tvorcovia nového filmu angažovali Johna Boyegu a Scotta Eastwooda.

Premiéra 23.marca 2018

8. Ocean´s 8

Ocean´s 8

Ocean´s 8

Warner Bros

​Tento prevažne ženský film je voľným pokračovaním Dannyho jedenástky. Sandra Bullock hrá Debbie Ocean, odcudzenú sestru Georgea Clooneyho z prvého filmu. Tak, ako Danny, aj Debbie je vedúca tímu, ktorá si najala 8 žien, aby ukradli náhrdelník istej celebrity (Anne Hathaway) za 100 miliónov dolárov. Bullock zďaleka nie je jediná herečka veľkého mena v tomto filme. Ďalej tu hrajú Cate Blanchett, spomínaná Anne Hathaway, Sarah Paulson, Rihanna, Mindy Kaling, Helena Bonham Carter a Awkwafina.

Premiéra: 8. júna 2018

9. Mission Impossible 6

Mission impossible 6

Mission impossible 6

​Vyzerá to tak, že tento film bude priamym pokračovaním Mission: Impossible – Národ grázlov z roku 2015. Scenárista a režisér Christopher McQarrie sa vracia s pôvodným obsadením, novými posilami sú Angela Bassettt a Henry Cavill.

účinkujú: Tom Cruise, Ving Rhames, Rebecca Ferguson, Simon Pegg

Premiéra: 27. Júla 2018

10. Solo: A Star Wars Story 

Solo

Solo

​Aj keď zápletku držia tvorcovia v tajnosti, vieme, že Alden Ehrenreich si zahrá zloducha Star Wars, ktorého preslávil Harrison Ford. Keď bude mať Solo taký úspech ako Rogue One: A star Wars Story, ktorý zarobil viac ako miliardu dolárov po celom svete, mohol by to byť prvým z mnohých pôvodných príbehov našich obľúbených hrdinov z ďalekej galaxie.

Premiéra: 25. mája 2018

Zdielať na

Najčítanejšie