Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Sean Penn už nevidí v herectve zmysel. Zmenil profesiu!
Zdielať na

Sean Penn už nevidí v herectve zmysel. Zmenil profesiu!

Zdroj: qz.com

Držiteľ Oscara Sean Penn pohrozil, že sa k herectvu už nikdy nevráti. Čo ho k tomu viedlo?

Seanova kariéra odštartovala v 70. rokoch a celkovo hral v 65 snímkach. K filmu ho doviedol jeho otec, tiež herec, Leo Penn. V Kalifornii, kde vyrastal, začal natáčať svoje prvé krátke filmy s priateľom Charliem Sheenom. Jeho herecká kariéra sa začala filmami Taps, Bitka na Ridgemont High a Bad Boys. Po 40-ročnej kariére plnej úspešných filmov tento herec premýšľa nad odchodom z tohto biznisu a má na to dobrý dôvod.

thestar.com

Sean v rannej show CBS priznal, že ho už herectvo nenadchýňa tak, ako kedysi. „Viete, myslím si, že je to tak pre mňa už dlho. Môže to byť úžasné, keď pracujete s dobrými hercami alebo režisérmi alebo máte dobrý scenár, no môžem veriť, že to má nejakú trvalú hodnotu? Možno by som mohol dať nejaký intelektuálny argument, ale nemá to hlbší význam. Už to viac nemám rád,“ povedal.

TASR/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

To však neznamená, že Sean odchádza zo showbiznisu úplne. Namiesto herectva si našiel novú vášeň – písanie. Jeho prvý román Bob Honey Who Just Do Stuff sa dostane síce do predaja v Amerike až budúci mesiac, no už narazil na kritiku. Kniha je o obchodníkovi, ktorý sa stane vrahom. Je písaná v listoch fiktívnemu prezidentovi, ktorý je veľmi podobný tomu súčasnému - Donaldovi Trumpovi a Sean v knihe kritizuje aj hnutie MeToo, ktoré bojuje proti sexuálnemu násiliu.

hollywoodreporter.com

Herec si však z toho ťažkú hlavu nerobí a obhajuje svoju knihu. „Viete, niektorí ľudia túto knihu pochopia a niektorí nie. Niektorí si ju užijú a iných to nahnevá. A to o mne veľa hovorí,“ vyjadril sa herec ku kontroverznej knihe.

V roku 2017 Sean nepracoval na žiadnych projektoch a momentálne od neho čakáme film The Professor and the Madman. Po tomto možno chystá svoj odchod z filmového biznisu nadobro, alebo aspoň do doby, kým ho niečo naozaj nepresvedčí o návrate.

Najčítanejšie