Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na aké filmy sa môžeme tešiť už túto zimu? Každý si príde na svoje!
Zdielať na

Na aké filmy sa môžeme tešiť už túto zimu? Každý si príde na svoje!

Najbližšie mesiace príde do kín množstvo nových filmov.

Táto zima bude novými filmovými premiérami doslova nabitá. Na svoje si prídu fanúšikovia thrillerov, ale aj tí, čo sa radi boja. V neposlednom rade môžete svoju dušu potešiť romantickou komédiou, či sa zabaviť pri akčnej superhrdinskej snímke. Tu je náš výber! 

www.imdb.com

Smrteľné stroje I Dátum premiéry: 6.12.2018

Tisícročia po tom, čo väčšina krajiny bola zničená, sa civilizácia prispôsobila novému životu. Gigantické pojazdné mestá sa túlajú svetom a pre zdroje prenasledujú menšie mestečká. Tom Natsworthy, obyvateľ putujúceho Londýna, narazí na utečenkyňu Hester Shaw a nakoniec musí bojovať aj o svoj vlastný život. Strany, ktoré stoja proti sebe, sa musia spojiť a vytvoriť tak veľmi nepravdepodobné spojenectvo, ktoré môže zmeniť budúcnosť.

www.imdb.com

Spider-Man: Paralelné svety I Dátum premiéry: 13.12.2018

Phil Lord a Chris Miller, tvorcovia hitov Lego príbeh a 21 Jump Street spojili svoj um a talent, aby divákom predstavili doteraz nepoznaný svet Spider-Mana v prelomovom a unikátnym vizuálnom štýle. Spider-Man: Paralelné svety predstaví dospievajúceho chlapca z Brooklynu, Milesa Moralesa, a nekonečné možnosti paralelných svetov, kde je viac než len jeden maskovaný hrdina.

www.imdb.com

Aquaman I Dátum premiéry: 13.12.2018

Filmový príbeh o populárnom superhrdinovi zo stajne DC Comics odhaľuje pôvod Arthura Curryho, napoly človeka, napoly obyvateľa bájnej Atlantídy, ktorého životná cesta ho prinúti čeliť pravde nielen o tom, kým v skutočnosti je, ale zároveň preverí, či je hoden stať sa tým, pre čo bol zrodený - kráľom.

www.imdb.com

Bumblebee I Dátum premiéry: 20.12.2018

Charlie má čerstvo 18 rokov a k narodeninám dostane od majiteľa autoservisu, kam chodia pomáhať, ošarpaného žltého Chrobáka. Nie je to však hocijaký Chrobák, ale Transformer Bumblebee, ktorý sa v zapadnutom kalifornskom mestečku ukrýval pred svetom.

www.imdb.com

Návrat Mary Poppins I Dátum premiéry: 27.12.2018

Film sa odohráva okolo roku 1930, v období ekonomickej krízy v Londýne a predlohou mu bolo sedem kníh od P. L. Traversovej. Vo filme sú deti známe z pôvodného filmu, Michal a Jana, ktoré sú už teraz dospelé. Na Čerešňovej ulici žije Michal so svojimi troma deťmi a vychovávateľkou Ellen. Po tom, čo Michal prežije osobnú stratu, objaví sa v rodine Banksovcov opäť tajomná opatrovateľka Mary Poppins. Za pomoci veselého lampára Jacka a svojich jedinečných kúzelných schopností, pomôže rodine znovu nájsť stratenú radosť a šťastie. Mary Poppins tiež zoznámi deti s celou kopou farbistých a svojráznych postáv, vrátane svojej výstrednej sesternice Topsy.

www.imdb.com

Nová šanca I Dátum premiéry: 3.1.2019

Nikdy nie je neskoro začať odznova! Vtipný a zároveň romantický film o ceste jedného obyčajného dievčaťa za šťastím. Maya pracuje v miestnom supermarkete a márne čaká na povýšenie, pretože jej chýba vysokoškolský diplom. Všetko sa rozhodnú vyriešiť jej priatelia a vďaka novej identite, ktorú pre ňu vytvoria, získa Maya pozíciu, o ktorej vždy snívala. Tým však jej problémy nekončia.

www.imdb.com

Úniková hra I Dátum premiéry: 3.1.2019

Psychologický thriller Úniková hra rozpráva príbeh šiestich ľudí, ktorí prijali výzvu zúčastniť sa na únikovej hre. Veľmi skoro však zistia, že z hry neexistuje cesta von a začína sa tak boj o prežitie.

www.imdb.com

Pašerák I Dátum premiéry: 10.1.2019

Clint Eastwood sa vracia po 6 rokoch pred kameru a to hneď v hlavnej úlohe. Vo filme Pašerák hrá veterána z 2. svetovej vojny Earla Stonea, ktorý sa pre finančné problémy vo svojich takmer 90 rokoch stane drogovým dealerom a kuriérom pre mexický kartel Sinaloa a následne je chytený na hraniciach s kokaínom v hodnote 3 milióny dolárov. Proti Stoneovi bude stáť agent DEA Colin Bates (Bradley Cooper). Film je inšpirovaný skutočným príbehom Lea Sharpa.

www.imdb.com

Glass I Dátum premiéry: 17.1.2019

M. Night Shyamalan uvádza úplne nový thriller inšpirovaný komiksom. Spája tak dva samostatné úspešné filmy Vyvolený a Rozpoltený. Z filmu Vyvolený sa vracajú herecké hviezdy Bruce Willis v úlohe Davida Dunna a Samuel L. Jackson ako Eliah Price, známy pod pseudonymom Pán Sklenený. Z thrilleru Rozpoltený sa objavuje James McAvoy, ktorý stvárňuje rolu Kevina Wendella Crumba a jeho viacnásobné identity, ktoré v sebe ukrýva. A práve narušeného Crumba so svojimi 24 osobnosťami sleduje v novom fantasy thrilleri David Dunn, ktorý na to využíva svoje nadprirodzené schopnosti.

www.imdb.com

Serenity: Ticho pred búrkou I Dátum premiéry: 31.1.2019

Všetky tajomstvá raz vyplávajú na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dosť za sebou. Svoje životné rany si lieči v pokoji a horúčave paradajkového exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí sa ako rybársky sprievodca a má svoju loď s názvom Ticho pred búrkou. V dedine má domček aj milenku a nepeknú minulosť zapíja v bare. Ticho jeho života rozsekne ako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway) a zo sebou prinesie búrku. Znenazdajky sa objaví a zúfalo požaduje od Bakera, aby zabil jej súčasného násilníckeho manžela. V mene ich spoločného syna aj v mene jedného milióna dolárov ako odmeny, má vziať jej manžela na rybársku výpravu a uprostred oceánu ho hodiť žralokom. Baker najprv odmieta, ale pokojné vody karibského raja sú už nenávratne rozbúrené. Výčitky a strach o syna ho začnú ešte viac prenasledovať a začne o návrhu premýšľať. Následná vlna vášne, udalostí a zvratov odhalí aj tie najskrytejšie tajomstvá.

www.imdb.com

Mária, kráľovná škótska I Dátum premiéry: 7.2.2019

Film rozpráva príbeh Márie Stuartovej, ktorá po svojom narodení bola korunovaná na škótsku kráľovnú a v šestnástich rokoch sa stala vďaka svadbe s Františkom II. francúzskou kráľovnou. No už v osemnástich rokoch ovdovela. Po tom sa vrátila do rodného Škótska, kde uplatnila svoj nárok na trón. Škótsko aj Anglicko však spadali pod vládu kráľovnej Alžbety I. a tak sa začali hry o tróny.

Najčítanejšie