Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nečakaný úspech: Jojo Rabbit získal TOP cenu na filmovom festivale v Toronte!
Zdielať na

Nečakaný úspech: Jojo Rabbit získal TOP cenu na filmovom festivale v Toronte!

Zdroj: https://www.yahoo.com

Jojo Rabbit je temnou komédiou, ktorá sa odohráva v období nacistickej ríše.

Film režiséra Taiku Waititi, Jojo Rabbit, získal prestížne ocenenie People's Choice Award na tohtoročnom medzinárodnom filmovom festivale v Toronte. Toto ocenenie je veľmi dôležité, pretože väčšina filmov po získaní ceny v Toronte, bola úspešná aj pri odovzdávaní sošiek Oscar.

Ďalšími snímkami, ktorým ušlo víťazstvo iba o kúsok, boli Marriage Story od Noaha Baumbacha a film Parazit od Bonga Joonho. Na festivale mali premiéru aj ďalšie skvelé filmy, ako napríklad Zlatokopky, Joker a Just Mercy.

​Ocenenie People's Choice Award, v sekcii festivalovej žánrovej platforme, získal film Galdera Gaztelu-Urrutia s názvom The Platform a cena za dokumentárny film bola udelená filmu Jaskyňa od Ferasa Fayyada.  

O čom vlastne je príbeh filmu Jojo Rabbit? Počas druhej svetovej vojny sa osamelému nemeckému chlapcovi prevráti život hore nohami. Zistí totiž, že jeho matka (Scarlett Johansson) ukrýva doma v podkroví mladú Židovku. Jojo, ako ho prezývajú, s pomocou svojho imaginárneho kamaráta vo forme Adolfa Hitlera musí čeliť svojmu zaslepenému nacionalizmu.

Premiéra filmu Jojo Rabbit bude na Slovensku 23. januára 2020.

Súvisiace články

Najčítanejšie