Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
S akými problémami musel bojovať film The Current War? Pred týmto škandálom ho nezachránilo ani hollywoodske obsadenie!
Zdielať na

S akými problémami musel bojovať film The Current War? Pred týmto škandálom ho nezachránilo ani hollywoodske obsadenie!

Snímka The Current War je o rivalite Thomasa Edisona a Georga Westinghousa, ktorí stáli za vznikom jedného z najväčších vynálezov vôbec.

"Bol som fascinovaný touto rivalitou, ktorá vytvorila moderný svet. Bola to úžasná príležistosť vytvoriť dobový film, v ktorom je toľko histórie, ako aj súčasnosti," povedal režisér Alfonso Gomez-Rejon. 

theverge.com

Film je produkovaný Martinom Scrosesem a financovaný Weinstein Company a práve tá zohrala veľkú úlohu pri distribúcii. Pôvodná verzia filmu sa premietala v roku 2017 na filmovom festivale v Toronte, ale po tom, čo prepukol sexuálny škandál okolo Harveyho Weinsteina, jeho spoločnosť zbankrotovala. To režiséra frustovalo, nakoľko mal kreatívne rozpory s Harveym už počas nakrúcania. 

digitalspy.com/

Vôbec tomu nepomohol fakt, že sa v Toronte film veľmi neujal a Alfonso sa bál, že jeho režisérska kariéra skončila skôr, než vôbec začala. Avšak Scorsese pomohol získať práva na film späť od štúdia, ktoré ho po bankrote kúpilo. Producent Timur Bekmambetov našiel financie na pretočenie niektorých scén tak, ako si ich Alfonso Gomez-Rejon predstavoval. A tak do zahraničných kín prišla koncom októbra režisérska verzia filmu The Current War. 

silverscreenbeat.com

Napriek tomu, že je nová verzia o 10 minút kratšia, nachádza sa v nej až 5 nových scén. Snímka sa teraz viac zameriava na vzťahy, ktoré chcel režisér podčiarknuť. Vo filme The Current War môžete vidieť hviezdy ako Benedict Cumberbatch, Michael Shannon, Nicholas Hoult či Tom Holland. 

Najčítanejšie