Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najočakávanejšie filmy v roku 2020! Ktorý je ten váš?
Zdielať na

Najočakávanejšie filmy v roku 2020! Ktorý je ten váš?

Na aké filmy sa tento rok fanúšikovia najviac tešia? Tu je prehľad.

VTÁKY NOCI A FANTASTICKÝ PREROD JEDNEJ HARLEY QUINN

Vo filme Vtáky noci a fantastický prerod jednej Harley Quinn rozpráva hlavná hrdinka svoj prekvapivý príbeh tak, ako to vie len ona. Keď sa v Gothame jeho najnechutnejšie sebestredný zločinec Roman Sionis a jeho horlivá pravá ruka Zsasz zamerajú na dievča menom Cass, mesto počas jej hľadania okamžite prevrátia hore nohami. Cesty štyroch svojských žien - Harley, Huntress, Black Canary a Renee Montoya – sa pretnú a ony nemajú na výber. Musia sa spojiť, aby zločinca porazili.

slovenská premiéra: 6.2.

EMMA

Múdra, pekná a bohatá Emma má neodolateľné hobby. Do milostných zväzkov spája ľudí, ktorí by sa sami asi nikdy spojiť nedokázali. Trochu paradoxné je, že pri zastupovaní úlohy Amora vôbec nemyslí na seba. Už v dobách, keď ženy boli krehké kvetinky a mladé dievčatá boli často hanblivky, vytvorila Jane Austen vo svojej Emme hrdinku trochu iného razenia.

slovenská premiéra: 26.3.

MULAN

Keď cisár Číny vydá nariadenie, že jeden muž na rodinu musí slúžiť v cisárskej armáde k obrane krajiny pred nájazdníkmi zo severu, Hua Mulan, najstaršia dcéra cteného bojovníka, zaujme miesto svojho chorého otca. V prestrojení za muža prekonáva nástrahy na každom kroku svojej cesty a učí sa využívať svoju vnútornú silu a potenciál. Táto epická cesta z nej nielen urobí cteného bojovníka, ale vyslúži jej aj rešpekt vďačného národa a hrdého otca.

slovenská premiéra: 26.3.

NIE JE ČAS ZOMRIEŤ

James Bond, agent 007, skončil aktívnu službu a užíva si zaslúžený oddych na Jamajke. Pokoj však nemá dlhé trvanie – objaví sa totiž jeho starý priateľ Felix Leiter z CIA a požiada ho o pomoc. Misia na záchranu uneseného vedca sa ukáže byť oveľa zradnejšou, ako spočiatku vyzerala. Bond sa počas nej dostane na stopu nevyzpytateľného zločinca, ktorý disponuje nebezpečnou a veľmi ničivou novou technológiou.

slovenská premiéra: 8.4.

RÝCHLO A ZBESILO 9

K tomuto filmu ešte nie je ani oficiálny trailer, no patrí k najočakávanejším v tomto roku. The Rock a Statham si síce v Rýchlo a zbesilo 9 nezahrajú, vo filme však uvidíme známu americkú raperku Cardi B. Jednou z nových lokácií by mala byť Afrika. Vo filme si okrem Vina Diesela zahrajú aj herci ako Chris "Ludacris" Bridgers, Tyrese Gibson, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Charlize Theron, Helen Mirren, Michele Rodriguez, John Cena, Michael Rooker a ďalší.

slovenská premiéra: 21.5.

WONDER WOMAN 1984

Podľa producenta Charlesa Rovena, nasledujúci film nie je pokračovaním pôvodného príbehu o Wonder Woman. Odohráva sa v úplne inom časovom rámci. Uvidíte, čo robila Wonder woman v uplynulých rokoch, ale bude to úplne iný príbeh.

slovenská premiéra: 4.6.

DUŠA

Je to najnovší animák zo štúdia Pixar, ktoré už patrí pod Disney. Tento príbeh sa zameria na postavu Joea Gardnera, ktorému svoj hlas prepožičal Jamie Foxx. Joe je učiteľom hudby, ktorý tajne sníva o tom, že sa raz stane jazzovým hudobníkom. Po slede udalostí sa ocitá vo svete plnom duší a čaká ho cesta za poznaním, na čom v živote skutočne záleží. Film režíroval Pete Docter, ktorý sa v Pixare postaral o také hity, akými boli Príšerky s.r.o., Hore či V hlave.

slovenská premiéra: 19. 6.

TOP GUN: MAVERICK

Tridsaťpäť rokov po prvom filme sú tu opäť najlepší americkí bojoví stíhači v obľúbenej a najmä štýlovej akčnej dráme. Tom Cruise v úlohe Mavericka je späť, tentoraz ako vyzretý pilot a inštruktor mladých letcov, ktorý sa zároveň musí vyrovnať s konkurenciou armádnych dronov.

slovenská premiéra: 16.7.

TENET

Film Tenet sa nakrúca v siedmych krajinách a bude to vizuálny zážitok, to je isté. O celom príbehu sa však vie pomerne málo. Pravdepodobne pôjde o špionážny film s prvkami z filmu Počiatok, no zároveň Nolan do toho zahrnul časovú nadväznosť na štýl Interstellaru. Tenet v podstate znamená princíp alebo vieru a je to najmä jeden z hlavných princípov náboženstva alebo filozofie. 

slovenská premiéra: 16.7.

THE MANY SAINTS OF NEWARK

Aký bol život Tonyho Carmellu Juniora a ostatných Sopránovcov? Tento prequel k obľúbenému HBO seriálu má za cieľ vyplniť medzery v histórii. Vo filme uvidíte Alessandra Nivolu, Jona Bernthala, Veru Farmiga, Coreyho Stolla, Billyho Magnussen, Joeyho Diaza, Raya Liottu a Michaela Gandolfiniho.

slovenská premiéra: 24.9.

LAST NIGHT IN SOHO

Mladé dievča, ktoré sa zaoberá módnym dizajnom, sa za záhadných okolností dostane do 60. rokov, kde sa stretne so svojím idolom. Londýn však nie je taký, akým sa zdal a pribúdajúci čas prináša so sebou tienisté následky. V hlavných úlohách Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Matt Smith.

slovenská premiéra: 17.9.

BIOS

Na post-apokalyptickej Zemi, robot, ktorý bol vytvorený, aby chránil život umierajúceho psa svojho tvorcu, zistí, čo je to láska, priateľstvo a aké je to byť človekom. V hlavnej úlohe Tom Hanks.

slovenská premiéra: 22.10.

DUNA

Toto nie je po prvý raz, keď sa niekto pokúsil o adaptáciu scifi príbehu Franka Herberta. Tento ambiciózny projekt, ktorý ťaží z Blade Runnera 2049 a ambícií režiséra Denisa Villeneuva, bude mať aj skvelé obsadenie: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson a Oscar Isaac.

slovenská premiéra: 17.12.

WEST SIDE STORY

www.yahoo.com

​Oscarový režisér Steven Spielberg sa rozhodol znovu priniesť túto klasiku na filmové plátno a tak všetkých zaujímalo, koho obsadí do hlavných postáv. V hlavnej úlohe Tonyho, uvidíme hviezdu filmu Na vine sú hviezdy, Ansela Elgorta. ​Najťažšie bolo nájsť predstaviteľku Márie. Na konkurz sa prihlásilo viac ako 30 000 dievčat a túto rolu nakoniec získala študentka strednej školy, Rachel Zegler.

slovenská premiéra: 17.12.

Najčítanejšie