Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čo vieme o hercoch z filmu 1917? Objavia sa v ňom tváre známe aj zo seriálov Hra o tróny a Sherlock!
Zdielať na

Čo vieme o hercoch z filmu 1917? Objavia sa v ňom tváre známe aj zo seriálov Hra o tróny a Sherlock!

Zdroj: theverge.com

Snímka 1917 príde do našich kín už 13. februára a rozhodne sa je na koho tešiť.

Režisérom filmu 1917 je Sam Mendes, ktorý zatiaľ ovládol sezónu odovzdávania ocenení. Snímka získala ocenenie na Zlatých glóbusoch, zaslúžila si 9 nominácií na cenu BAFTA a očakáva sa, že svoju stopu nechá aj na Oscaroch. 

Vo filme sa objaví aj mnoho známych, no rovnako aj pár menej známych mien. Hlavnou postavou je mladík William Schofield, ktorého hrá George MacKay. Je jedným z dvoch vojakov, ktorí majú v tomto filme doručiť veľmi dôležitú informáciu. George, ktorý ma 27 rokov, je známy napríklad z filmu Toto je náš svet. "Je trochu staromódny a dôstojný hrdina. Nie je veľmi zhovorčivý, no Georgovi táto postava sadla," povedal režisér filmu. 

hellomagazine.com

Po Georgovom boku sa objaví herec Dean Charles Chapman, ako Tom Blake. Deana spoznajú najmä fanúšikovia fantasy seriálu Hra o tróny. Tento 22-ročný herec odštartoval svoju kariéru ako Tommen Baratheon v jednom z najúspešnejších seriálov vôbec a pokračuje oceňovaným filmom. Zdá sa, že si vie veľmi dobre vybrať, pokiaľ ide o role. 

hellomagazine.com

V snímke sa objaví aj herecká legenda - Colin Firth, ako generál Erinmore. Práve ten pošle Toma a Williama na cestu, ktorú budú diváci pozorovať vo filme. Ten pôsobí dojmom, že je celý nakrútený na jeden záber. 

hellomagazine.com

Ako poručík Leslie sa objaví ďalšia známa tvár, ktorou bude Andrew Scott. Či ho už poznáte ako Moriartyho zo seriálu Sherlock alebo sexy kňaza zo seriálového hitu Fleabag, viete, že Andrew je výnimočný herec, no zdá sa, že tento film mu predsa len robil problémy. "Andrew urobil v jednej scéne viac chýb, než ktokoľvek iný. Mali sme nakrútených 7 minút magických záberov, no jeho zapaľovač nefungoval dobre alebo zabudol svoju repliku. Pri filme, ktorý má pôsobiť, že je nakrútený na jeden záber je to veľký problém," priznal Sam Mendes. "Nikdy nefajčite, nikdy. Na javisku alebo vo filme, nikdy nepoužívajte zapaľovač," vtipkoval Andrew. 

hellomagazine.com

Vo filme 1917 sa objaví aj samotný seriálový Sherlock. Benedict Cumberbatch má v snímke rolu plukovníka Mackenzieho, ktorého majú Tom a William kontaktovať. 

hellomagazine.com

Richard Madden, tiež známy zo seriálu Hra o tróny, má v snímke úlohu poručíka Josepha Blakea, brata Toma Blakea. V tomto bode už všetci fanúšikovia známeho seriálu šalejú, pretože vedia, že bratov hrajú práve herci, ktorí v Hre o tróny hrali potomkov viac-menej znepriatelených rodín. Aj to so sebou prináša herecká profesia. Tešíte sa už na snímku 1917 v kinách? 

Najčítanejšie