Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tereza Ramba najprv odmietla úlohu vo filme 3Bobule! Čo bol dôvod?
Zdielať na

Tereza Ramba najprv odmietla úlohu vo filme 3Bobule! Čo bol dôvod?

Zdroj: Continental film

Herečka bola skutočne tehotná.

Tereza Ramba ako Klára vo filme 3Bobule zachraňuje vzťah s Honzom (Kryštof Hádek) aj rodinný podnik. "Nakrúcanie som si veľmi užila, všetci sa o mňa krásne starali. Som síce zvyknutá nakrúcať s menej kilami, ale stálo to za to. " Pre Terezu bolo rozhodovanie, či ísť do ďalšieho pokračovania, zložitejšie. "Na prvej schôdzke som bola vyslovene proti. Potom som si ale prečítala scenár Mateja Podzimka, ktorý stojí napríklad za filmami Metanol alebo Dukla 61, a vyrazilo mi to dych. Myslím si, že je to obrovský talent na poli scenáristiky, a tak som sa nakoniec rozhodla to vziať," vysvetlila Tereza.

3Bobule

3Bobule

Continental film

"Moja postava už nemá ružové okuliare, stará sa sama o vinárstvo a v podstate aj o deti. Ona sama už dieťaťom nie je. Myslím si, že témou trojky je dospelosť a veľmi sa z toho teším," dodala herečka.

A tu je ešte zopár zaujímavostí, ktoré ste o filme možno netušili:

1. Nakrúcanie prebiehalo v lete 2019 v Prahe a na južnej Morave, v lokalitách ako Mikulov, Moravská Nová Ves, Klentnice, Sedlec, Bulhary, Strachotín, Dolní Věstonice, Pavlov alebo Zaječí.

2. Producent Tomáš Vican je naozaj vinár a k produkcii filmov sa dostal pred rokmi práve vďaka snímke Bobule (2008).

3. Scenáristi Matěj Podzimek a Tomáš Vávra počas tvorby scenára navštívili viacero vináriek, aby lepšie pochopili, s akým prístupom sa ženy v prevažne mužmi obsadenom odvetví stretávajú.

4. Braňo Deák je vášnivý motorkár a presadil si, aby na motorke vo filme jazdil on sám, nie kaskadér.

​5. Hneď traja predstavitelia pochádzajú z úspešných súrodeneckých hereckých dvojíc – Kryštof Hádek má v hereckej brandži staršieho brata Matěja, Lukáš Langmajer je mladším bratom Jiřího Langmajera a Marian Roden nemenej známeho Karla Rodena.

6. Vo filme zaznie hlas legendárneho českého herca Václava Postráneckého, ktorý zomrel
počas príprav filmu, no svoje repliky pre 3Bobule stihol narozprávať.

SITA

​7. Ústrednú skladbu k filmu nahrala, podobne ako v predchádzajúcich dvoch snímkach série, česká kapela Kryštof, tentoraz v spolupráci so slovenskou speváčkou Simou Martausovou. Pieseň sa volá Hvězdáři.

Rozhovor s Braňom Deákom zo slovenskej premiéry filmu, si môžete pozrieť v reportáži Kinosály.

Najčítanejšie