Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Je to nádhera! PERINBABA A DVA SVETY odkryla ďalší TEASER TRAILER a vtiahne vás do svojho sveta
Zdielať na

Je to nádhera! PERINBABA A DVA SVETY odkryla ďalší TEASER TRAILER a vtiahne vás do svojho sveta

Zdroj: Bontonfilm

Pozrite si nové zábery z pripravovanej rozprávky s úspešnou pesničkou Mekyho Žbirku.

Kým väčšina z nás sa snažila užiť si horúce letné dni i napriek celosvetovej pandémii, Juraj Jakubisko so svojou manželkou Deanou pracovali na finalizovaní rozprávky 21. storočia – Perinbaba a dva svety. Oficiálna premiéra filmu je plánovaná na tretí decembrový deň, a tak nikto zo štábu nemohol zaháľať. Nad všetkým dohliadal samotný maestro. „Bolo to krásne leto, ktoré sme zasvätili dôsledným a náročným prácam. Venovali sme sa zvuku, obrazu, no najmä špeciálnym efektom. Ľudí v kinách dnes už nenadchne, ak niekto zmizne len tak. Na to sme si už zvykli. Je dôležité neustále udivovať diváka a dopriať mu skutočný vizuálny zážitok. V novej Perinbabe sa trikmi šetriť nebude. Niektorí kolegovia mi hovorili, že obdobné vizuálne predstavy, efekty a triky, aké sa robia v Amerike, nie je možné v našich končinách realizovať. Aby som ich podnietil k väčšej odvahe, spolupracoval som s nimi v každom kroku výtvarnej a vizuálnej stránky a dotiahli sme to do konkrétnej výslednej podoby,“ prezradil režisér Juraj Jakubisko.

TEASER TRAILER č.2

Výsledok usilovnej práce Juraja Jakubiska si môžete pozrieť v najnovšom teaser traileri, do ktorého bola použitá skladba Slovenská od Mekyho Žbirku. Tá láme rekordy na oboch brehoch rieky Morava a čochvíľa pokorí hranicu milióna vzhliadnutí.

„Nemám rád samoúčelné technické efekty. Každý zázrak musí mať svoje emotívne a príbehové opodstatnenie. A taký bude aj návrat pôvodnej predstaviteľky Perinbaby – Giulietty Masinovej.“ Samotný režisér dostával listy a prosby od jej fanúšikov, aby im ju vrátil. Moderné technológie a jeho fantázia mu to umožnili.

csfd.com

​Nový príbeh spojený s Perinbabou sa bude niesť aj v znamení legendárnych hudobných motívov, ktorým Jakubiskovci počas leta tiež venovali patričnú pozornosť. „Pre mňa je vo filme dôležitá nielen výtvarná a obrazová stránka. Zvuk je neoddeliteľnou súčasťou každého filmu, hudba tiež. Tá niekedy dokáže diváka rozosmiať či rozplakať viac ako slovo. Posledné týždne sme sa preto venovali aj hudbe v rozprávke Perinbaba a dva svety. Mnohí si Perinbabu spájajú s piesňou Páslo dievča pávy, spolu s hudobnými skladateľmi sme jej dopriali novú podobu.“

Perinbaba a dva svety

Perinbaba a dva svety

Bontonfilm

Perinbaba a dva svety bude mať premiéru v našich kinách 3. decembra 2020.

Súvisiace články

Najčítanejšie