Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Takýto pohľad do súkromia a duše Karla Gotta ste ešte nikdy predtým nevideli!
Zdielať na

Takýto pohľad do súkromia a duše Karla Gotta ste ešte nikdy predtým nevideli!

Zdroj: Bontonfilm

Už 15. októbra príde do kín očakávaný celovečerný dokumentárny film KAREL od režisérky Olgy Malířovej Špátovej. Pozrite si oficiálny trailer!

Snímka sľubuje ojedinelý pohľad do súkromia a duše Karla Gotta. Spevák sa v nej spolu s režisérkou Olgou Malířovou Špátovou vydáva po stopách svojej minulosti. Stretáva sa s ľuďmi, ktorí zohrali v jeho živote dôležitú úlohu, a vracia sa na miesta, ktoré v ňom zanechali výraznú stopu. Jedným z takýchto miest je aj konzervatórium, kde na divákov čaká jedno z mnohých prekvapení – zistenie, že maestro si kedysi vyslúžil dvojku zo správania a štvorku z usilovnosti.

TRAILER:

;t=1s

Olga Malířová Špátová pracovala na svojom dokumente dva roky, natáčanie prebiehalo počas posledného roku spevákovho života. „Možno práve to, že prechádzal ťažkou chorobou, bolo dôvodom toho, že bol vo svojich názoroch na život otvorený a pokorný,“ hovorí režisérka.

Karel

Karel

Bontonfilm

​Snímka odhaľuje rodinný život Karla Gotta, jeho nadhľad a humor, nevyhýba sa ale ani boju s ťažkou chorobou. „S podporou obetavej lásky svojej ženy Ivanky zápasil s chorobou statočne. Som vďačná, že som s ním mohla stráviť celý rok života vo chvíľach šťastných a dojemných, ale aj neľahkých,“ dodáva Olga Malířová Špátová.

Karel

Karel

Bontonfilm

Dokumentárny film KAREL predstaví Karla Gotta na ploche 127 minút. Počas natáčania vzniklo neuveriteľné množstvo vzácnych filmových scén, dať snímke výslednú podobu bola preto extrémne náročná úloha. „Prvý strih mal viac ako sedem hodín,“ spomína režisérka na ťažké chvíle pri dokončovaní v strižni.

Film obsahuje množstvo málo známych archívnych materiálov a samozrejme v ňom zaznejú aj slávne piesne Karla Gotta. Pri príležitosti uvedenia filmu vydáva hudobné vydavateľstvo Supraphon na 2 CD a v digitálnych formátoch soundtrack, ktorý obsahuje ich originálne nahrávky.

Film KAREL vstúpi do slovenských kín 11. novembra 2021.

Najčítanejšie