Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Jesenné novinky na Netflixe na dlhé večery! Vyberie si každý
Zdielať na

Jesenné novinky na Netflixe na dlhé večery! Vyberie si každý

Zdroj: NETFLIX

Seriály aj filmy. Pozrite si pestrú ponuku na Netflixe do konca tohto roka.

The Trial of the Chicago 7

Aaron Sorkin nadväzuje na svoju pokerovú ságu Molly 's Game (2017) príbehom o hľadaní spravodlivosti. Keď sa pokojný protivojnový protest na demokratickom národnom zhromaždení v Chicagu v roku 1968 zvrtne v násilnú akciu, jej organizátori sú razom považovaný za hrozbu. V hlavných úlohách Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt a nedávny víťaz ceny Emmy, Yahya Abdul-Mateen II.

REBECCA

Temná snímka Alfreda Hitchcocka z roku 1940 dostáva novú, modernú podobu. Naivné dievča (Lily James) sa zamiluje do tajomného vdovca (Armie Hammer) a presunie sa do jeho rodinného sídla, ktorému velí chladná gazdiná (Kristin Scott Thomas) a na každom kroku sú spomienky na jeho zosnulú manželku. Očakávajte úchvatné dobové kostýmy, dokonalé lokácie a gradujúce napätie.

The Queen’s Gambit

Sedemdielna séria Scotta Franka a Allana Scotta rozpráva príbeh o mladej osirelej dievčine (Anya Taylor-Joy), ktorá sa snaží preraziť v šachovom svete ovládanom mužmi. Dej sa odohráva v päťdesiatych rokoch minulého storočia počas studenej vojny. Tento psychologický thriller je plný nostalgie, estetiky v pastelových odtieňoch a traumy hlavnej protagonistky.

MANK

Scenárista Herman J. Mankiewicz, ktorý s Orsonom Wellsom získal Oscara za film Občan Kane (1941), je hlavnou postavou čiernobielej snímky režiséra Davida Finchera. Hlavnej úlohy sa bravúrne zhostil Gary Oldman. Lily Collins hrá jeho sekretárku Ritu Alexander a Amanda Seyfried žiari ako herečka Marion Davies. Vzhľadom k tomu, že scenár napísal zosnulý otec režiséra, jedná sa o vskutku jedinečný projekt.

THE CROWN (4. séria)

Pravdepodobne najočakávanejší seriál tohtoročnej jesene predstaví herečku Gillian Anderson ako železnú lady Margaret Thatcher a Emmy Corrine ako princeznú Dianu. Olivia Colman, Helena Bonham Carter a Josh O'Connor sa vracajú ako členovia kráľovskej rodiny. Dej je zasadený do búrlivého obdobia, počas ktorého sa princ Charles zasnúbi a ožení. Premiéru má 15. novembra.

Hillbilly Elegy

Film podľa románu Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture Crisis (2016) pojednáva o chudobe, návykových látkach a boju proti systému, ktorý podporil vzostup Donalda Trumpa v USA. Autorovu matku a babičku v hlavných úlohách hrajú Amy Adams a Glenn Close. Premiéru mal 11. novembra.

THE PROM

Ryan Murphy je nezastaviteľný a po fenomenálnom úspechu seriálu Ratched sa vracia do režisérskeho kresla. Príbeh vychádza z rovnomenného muzikálu autorov Chada Béguelin, Boba Martina a Matthewa sklárov a rozpráva o skupine hercov z Brodway (hrajú Meryl Streep, Nicole Kidman a James Cordente), ktorí cestujú do Indiany, aby podporili tínedžerku (Jo Ellen Pellman), ktorá dostala zákaz vziať na maturitný ples svoju priateľku (Ariana Debose). Film je plný chytľavých melódií a toľko potrebného optimizmu. Premiéra bude 11. decembra.

Selena: The Series

Latinskoamerická speváčka Selena Quintanilla-Pérez bola na vrchole slávy, keď ju vo veku iba 23 rokov zastrelila prezidentka jej fanklubu Yolanda Saldivar. V hlavnej úlohe sa predstaví herečka Christian Serratos a vystrieda tak Jennifer Lopez, ktorá ako Selena zažiarila v snímke z roku 1997. Premiéru bude mať 4. decembra.

BRIDGERTON

Seriálová interpretácia najpredávanejších románov spisovateľky Julie Quinn má celkom osem dielov. Dej sa odohráva v tanečnom kabarete, kde zvodná Daphne Bridgertone (hrá ju Phoebe Dynevor) hľadá svojho budúceho manžela. Obsadenie je plné vychádzajúcich hviezd, ako sú Ruby Barker alebo Regé-Jean Page. Premiéra bude 25. decembra.

Ma Rainey’s Black Bottom

Tri roky po tom, čo získala Oscara za svoj vrcholný výkon vo filme Fences (2016), sa Viola Davis vracia v ďalšej adaptácii Augusta Wilsona. Hrá bluesovú legendu Ma Rainey, ktorá je na ceste do nahrávacieho štúdia v Chicagu. Medzi členmi jej skupiny však začínajú panovať nezhody. Medzi nimi je aj charizmatický Chadwick Boseman, pre ktorého to bola jedna z posledných rolí. Herec tragicky zomrel tento rok v auguste. Premiéra bude 18. decembra.

Najčítanejšie