Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Režisér českého kinohitu, Patrik Hartl, behal nahý po námestí! Takto opísal svoj zážitok
Zdielať na

Režisér českého kinohitu, Patrik Hartl, behal nahý po námestí! Takto opísal svoj zážitok

Zdroj: Bontonfilm

Komédia Prvok, Šampón, Tečka a Karel, ktorá v Česku láme rekordy, má za sebou slovenskú premiéru a do Bratislavy prišla aj delegácia na čele s režisérom a autorom knižnej predlohy, Patrikom Hartlom.

Výnimočnú komédiu Prvok, Šampón, Tečka a Karel uviedla na Slovensku osemčlenná delegácia z Prahy a Bratislavy. Slovenských divákov na slávnostnej premiére privítal režisér a autor knižnej predlohy Patrik Hartl, producent a generálny riaditeľ spoločnosti BONTONFILM Martin Palán, producenti Ondřej Kulhánek a Vojtěch Frič, architekt Jan Vlček a tri obľúbené herecké tváre: Martin Hofmann, ktorý v snímke stvárnil jedného zo štvorice hlavných hrdinov, a slovenské herečky Zuzana Norisová a Petra Polnišová.

Patrik Hartl a Petra Polnišová

Bontonfilm

Patrik Hartl nám popísal, čo ho viedlo k tomu, aby behal nahý po Staromestskom námestí. Jeho odpoveď nájdete vo videu:

Snímka, ktorá má v Česku mesiac po uvedení do kín na konte už 400 000 divákov, oslovila aj mnohé populárne osobnosti zo slovenského šoubiznisu. Film Prvok, Šampón, Tečka a Karel si na slávnostnej predpremiére prišlo pozrieť 400 hostí. Nechýbali medzi nimi manželia Iveta a Martin Malachovskí, ktorí sú podľa vlastných slov veľkými fanúšikmi kníh Patrika Hartla, herci Bibiana Ondrejková, Roman Pomajbo, Ján Jackuliak či Silvia Šuvadová, spisovateľka Hana Lasicová, moderátorky Erika Barkolová, či Didiana.

Martin Hofmann a Roman Pomajbo

Martin Hofmann a Roman Pomajbo

Reakcie na film boli viac než pozitívne, z kinosál sa ozýval veselý smiech, no hostia ocenili aj dojímavé, emotívne momenty príbehu a podľa niektorých divákov išlo dokonca o zatiaľ najlepšiu porevolučnú česko-slovenskú komédiu. 

Zuzana Norisová

Bontonfilm

V hlavných úlohách sa predstavil Martin Pechlát ako Prvok, David Švehlík ako Šampón, Hynek Čermák ako Tečka a Karel nesie tvár Martina Hofmanna. Okrem nich si v snímke Prvok, Šampón, Tečka a Karel v malých a vedľajších úlohách zahralo viac ako päťdesiat populárnych českých aj slovenských hercov. Diváci sa môžu tešiť na mená ako Zuzana Norisová, Jana Kolesárová, Petra Polnišová, Tomáš Maštalír, Soňa Norisová, Ľuboš Kostelný, Petra Hřebíčková, Jiří Langmajer, Daniela Kolářová, Barbora Poláková, Hana Vagnerová, Kristýna Boková, Jiří Mádl či Kryštof Hádek.

TRAILER: 

Reportáž z premiéry a rozhovory s tvorcami filmu nájdete v relácii Kinosála túto sobotu na JOJ PLUS o 19:15. Film si už slovenskí diváci môžu pozrieť aj v našich kinách.

Najčítanejšie