Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zomrel hollywoodsky režisér, ktorý pochádzal z Komárna: Toto sú jeho TOP filmy!
Zdielať na

Zomrel hollywoodsky režisér, ktorý pochádzal z Komárna: Toto sú jeho TOP filmy!

Ivan Reitman zomrel vo veku 75 rokov.

Režisér Ivan Reitman zomrel v spánku v sobotu v noci v jeho dome v Montecite v Kalifornii. "Naša rodina smúti za nečakanou stratou manžela, otca a starého otca, ktorý nás naučil hľadať kúzlo v živote. Pokoj nám prináša fakt, že jeho práca ako filmára priniesla smiech a šťastie nespočetnému množstvu ľudí po celom svete. Smútime v súkromí. Dúfame, že tí, ktorí ho poznali prostredníctvom jeho filmov, si ho zapamätajú navždy," stálo v oficiálnom vyhlásení Reitmanových detí. 

Reitman sa narodil v Komárne matke, ktorá prežila koncentračný tábor Osvienčim a otcovi, ktorý bol podzemným odbojárom. Jeho rodina emigrovala do Kanady, keď mal Reitman 4 roky. Z týchto podmienok vzišiel režisér, ktorý nakrútil niekoľko z najvtipnejších filmov 20. storočia. 

Preslávil sa v roku 1984 filmom Krotitelia duchov, v hlavných úlohách s Billom Murraym, Danom Aykroydom, Sigourney Weaver, Haroldom Ramisom a Rickom Moranisom.

O 4 roky neskôr bol v kinách film Dvojičky, ktorý spojil dvoch naozaj zvláštnych hercov - Arnolda Schwarzeneggera a Dannyho DeVita. 

V roku 1989 vyšlo pokračovanie úspešnej komédie Krotitelia duchov 2. Tu si Reitman obhájil svoje postavenie ako jedného z najúspešnejších komediálnych režisérov. 

Medzi jeho ďalšie úspešné snímky patria Dave, Policajt zo škôlky, 6 dní, 7nocí, Evolúcia, Moja super ex či Hlavne nezáväzne. 

Jeho posledný film ako režiséra bol v kinách v roku 2014. Bola to snímka Veľký draft

Ktorú z jeho snímok máte najradšej? 

Najčítanejšie