Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Tajomstvá Dumbledora potvrdili jeho sexualitu: Prekvapilo to však niekoho?
Zdielať na

Tajomstvá Dumbledora potvrdili jeho sexualitu: Prekvapilo to však niekoho?

Zdroj: wizardingworld.com

Dumbledore je gej, čo už je viac-menej jasné, hoci sa o tom v pôvodnej ságe o mladom čarodejníkovi nikde nepísalo.

Takmer 15 rokov po tom, čo spisovateľka J.K. Rowling prezradila, že Albus Dumbledore je homosexuál, to bolo konečne potvrdené aj vo filme. V roku 2007 sa o tom písalo všade. Práve vtedy totiž Rowlingová prezradila, že postavu Dumbledora písala stále s tým, že je gej. Niektorých to zarazilo, iní sa tešili a našli sa aj takí, ktorí to neriešili vôbec. 

Vo filmoch Fantastické zvery hrá jedného z najznámejších čarodejníkov vôbec Jude Law. V najnovšej snímke zo série, Tajomstvá Dumbledora, nahradil Johnnyho Deppa herec Mads Mikkelsen práve v úlohe Dumbledorovej lásky, ktorá je zároveň jeho protivníkom. 

cultofwhatever.com

Tí z vás, ktorí už najnovšie Fantastické zvery videli, vedia, že film sa začína stretnutím Dumbledora a Grindelwalda. Po tom, čo sa vyjadria k čarodejníckej politike vyjde najavo, že Dumbledore kedysi súhlasil s Grindelwaldom najmä preto, že bol doňho zamilovaný. Neskôr vo filme sa Dumbledore prizná aj svojim blízkym, že medzi nim a ich protivníkom boli kedysi len tie najkrajšie city. Mnohí označujú túto dejovú líniu za osviežujúcu, nakoľko sa veľa filmov okolo homosexuálnej lásky netočí, najmä nie v komerčnej sfére. Dumbledorove slová o láske k mužovi sa však nedostali k všetkým. V Číne mohlo štúdio film distribuovať až po tom, čo vystrihlo 6 sekúnd z filmu, ktoré sa týkali práve spomínaného vzťahu. 

Rowlingová sa však v priebehu rokov stala osobnosťou, ktorá rozdelila ľudí na 2 tábory a to pre jej komentáre na LGBT komunitu. Kedysi milovaná autorka sa ocitla pod paľbou kritiky za jej komentáre k transrodovým osobám, ktoré sa zdali byť transfóbne. Mnoho hercov a herečiek, či už z Harryho Pottera alebo z Fantastických zverov, podporilo rôzne LGBT organizácie na znak toho, že s Rowlingovej komentármi nesúhlasia. 

Film Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledra nájdete v kinách práve teraz. 

Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora si v uplynulých dňoch podmanili slovenské kiná a dostali sa na vrchol aktuálneho rebríčka návštevnosti. Dohromady videlo tento film na veľkých plátnach už 44 472 divákov a diváčok.

Súvisiace články

Najčítanejšie