Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Doctor Strange je znovu v kinách: Kritici sa zhodujú na šialenej jazde!
Zdielať na

Doctor Strange je znovu v kinách: Kritici sa zhodujú na šialenej jazde!

Zdroj: IMDb

Už aj v našich kinách je snímka Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva.

Doctora Strangea nám Marvel v samostatnom filme predstavil v roku 2016, tentoraz sa z Avengerov k nemu pridá aj Wanda Maximoff. Kritici ešte stále majú rôzne názory, no na jednom sa zhodujú. Rukopis režiséra Sama Raimiho je jednoznačne vidieť. 

Väčšina novinárov však chváli šialenú cestu, ktorou sa Raimi vydal. Režisér stojí za niekoľkými známymi horormi a to je na filme aj vidieť. Režíroval však aj prvú trilógiu Spider-Mana s Tobey Maguirem. "Raimi teraz voľne narába s licenciou a máva s vlajkou šialenosti, aj keď mu trvá hodinu vrhnúť sa do úplnej šialenosti, možno pre to, že mal pred sebou príliš veľa mytológie a zeleného plátna, na ktorom bolo treba pracovať," napísal jeden z kritikov. "Tento film je prvá marvelovka, kde zhnitá mŕtvola vstane, aby bojovala po boku s dobrákmi," prezradil kritik z The Hollywood Reporter. 

Benedict Cumberbatch má po boku mladé dievča Xochitl Gomez, ktorá hrá Americu Chavez. Tá má jedinečnú schopnosť otvárať portály do rôznych dimenzií mnohovesmíru. Nebudeme prezrádzať veľa, no vo filme vás čaká niekoľko zaujímavých zvratov a objavia sa aj také tváre, ktoré by ste v tomto filme naozaj nečakali. Veď predsa len ide o mnohovesmír, možné je všetko. 

cnn

"Pokiaľ film Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva dokazuje jednu vec, je to tá, že vrazil posledný klinec do rakvy s názormi, že režiséri nie sú schopní vložiť svoje typické štýly do marveloviek. Režiséri ako James Gunn, Taika Waititi a Chloe Zhao ponúkli naozaj úctyhodné marvelovky v ich štýle, to je jasné, ale v tomto prípade ide o novú kapitolu a je to ako keby zo seba kričala, že sa to stane pravidlom, nie výnimkou. Niet pochýb, že toto je film Sama Raimiho," napísala Amelia Emberwing pre IGN. "Je to filmový pľac, ktorý je v niekoľkých vesmíroch naraz a ponúka ešte viac šialených dimenzií a alternatívnych realít. Príbeh sa až tak nevyvíja, skôr sa znásobuje. V teórii znásobovanie môže byť sranda, avšak nie je to pravidlom, že to musí fungovať. Tento film je naozajstná jazda, CGI horor, ktorý je marvelovkou a v istých momentoch je utrpením. Je to pútavý neporiadok," napísal zas Owen Gleiberman pre Variety. 

To, či sa v tomto neporiadku budete vedieť vyznať, musíte už posúdiť sami a to práve teraz v kinách. 

Najčítanejšie