Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pán Darcy na druhú a Lucius Malfoy v jednom filme: Čo si to pre nás Netflix pripravil?
Zdielať na

Pán Darcy na druhú a Lucius Malfoy v jednom filme: Čo si to pre nás Netflix pripravil?

Zdroj: radiotimes.com

Film Operation Mincemeat má naozaj zaujímavé obsadenie.

Obaja sú úspešní a diváci si ich zapamätali najmä pre jednu úlohu, ktorá ich spája. Bol to práve pán Darcy z Pýchy a predsudku, ktorý spája Colina Firtha a Matthewa Macfadyena. Tí sa teraz objavia vo filme Operation Mincemeat.

Colin si úlohu Darcyho zahral v televíznej adaptácii v roku 1995, zatiaľ čo Matthew sa v rovnakej postave objavil o 10 rokov neskôr. John Madden, režisér Operation Mincemeat, však netušil, koho do svojho filmu obsadil a akú majú spoločnú minulosť. "Rád by som povedal, že som o tom vedel, netušil som to," priznal Madden. 

V skutočnosti Madden takmer neobsadil ani jedného z hercov, aj keď si myslel, že sa do úloh budú hodiť. Colin Firth, s ktorým už pracoval na filme Zamilovaný Shakespeare sa mu zdal príliš starý. "Režiséri si potrpia na skutočný vek svojich postáv. Máte povinnosť rozpovedať príbeh najpravdivejšie, ako len viete, ale zároveň vás to môže obmedzovať. Vždy som vedel, že Colin je perfektným hercom na zobrazenie postavy Ewena Montagu, ale chvíľu som váhal, pretože je o niečo starší, než jeho postava. V skutočnosti na tom nezáleží, pretože v tej dobe muž, ktorý mal 41 rokov vyzeral na 61, čo je presný rozdiel medzi Colinom a jeho postavou," povedal Madden.

thedigitalfix.com

Režisér nemal výhrady k obsadeniu Matthewa Macfadyena, no pre jeho nabitý program s nakrúcaním úspešného seriálu Boj o moc takmer nebol schopný nakrúcať. "Matthew je naozaj perfektný pre túto úlohu. Je to herec, ktorého obdivujem už dlhý čas a má neskutočné zručnosti, ktoré sa týkajú herca a postavy, ale v momente, keď sme ho potrebovali nebol dostupný. Mali sme nakrúcať zároveň s treťou sériou Boj o moc a nedalo sa s tým pohnúť. Zrazu sa však niečo zmenilo a mohol s nami pracovať. Poslal som mu scenár a veľmi rýchlo, asi deň potom, si ho prečítal a bolo rozhodnuté," pokračoval Madden. 

ru.fanpop.com

"Myslím si, že to bol Colinov agent, ktorý mi povedal o náhode dvoch pánov Darcyovcov v mojom filme. Problémom je, že keď ste takto spájaný s postavou, ako je Colin, nikdy to nikomu neujde a už vôbec nie jemu či jeho agentovi. Keď som im povedal, že som obsadil Matthewa, až vtedy mi to došlo. Pre nás, filmárov, to nie je podstatné, ale samozrejme, zaujíma to ľudí. Je to smiešne, pretože to bola náhoda. Nemyslel som na to, v skutočnosti nie," vysvetlil. 
Pozrite si trailer k filmu Operation Mincemeat, ktorý by sa mal čoskoro objaviť aj na našom Netflixe a vo vybraných kinách. Vo filme sa objavia aj ďalšie zaujímavé mená, ako napríklad Jason Isaacs, ktorého určite poznáte ako Luciusa Malfoya. 

Najčítanejšie