Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ondrej Kovaľ si túži splniť sen v novom slovenskom filme STAND UP! A depka to nebude
Zdielať na

Ondrej Kovaľ si túži splniť sen v novom slovenskom filme STAND UP! A depka to nebude

Zdroj: Juraj Chlpík, Miňo Debnár; zdroj: Silverart

Film príde do kín už 23. júna a pozrite si TRAILER!

V centre pozornosti filmu stojí tridsiatnik Mišo, ktorý sa rozhodne opustiť stabilné zamestnanie, aby si mohol splniť sen a stať sa prvým profesionálnym stand-up komikom na Slovensku. Jeho priateľka má o spoločnom živote iné predstavy, podporuje ho však a snaží sa mu pomáhať, ako sa len dá. Pôvodné Mišove plány naruší neohlásená návšteva netere z USA. Spoločne sú nútení vybrať sa na jeho prvé turné po slovenských mestách, počas ktorého postupne obaja zisťujú, že im cesta prináša výzvy, na ktoré neboli pripravení. Podarí sa im s nimi vysporiadať? Ustojí partnerský vzťah jeho nový životný štýl? A nebude Mišove prvé turné zároveň jeho posledným?

TRAILER:

V hlavnej úlohe road movie o mužovi, ktorý sa rozhodne stať profesionálnym stand-up komikom sa predstaví Ondrej Kovaľ. Jeho filmovú partnerku hrá Zuzana Norisová, s ktorou tvorí pár aj v reálnom živote.  A aké to je, keď skutoční partneri stvárňujú tých filmových?

​​Spoluprácu pred kamerami si Zuzka pochvaľuje. „S Ondríkom si vždy veľmi radi zahráme čokoľvek – sme na to zvyknutí od štrnástich z konzervatória a hrať spolu nás veľmi baví. Vieme odstrihnúť nás dvoch a vžiť sa do postáv,“ hovorí obľúbená herečka a dodáva, že hlavné postavy filmu Stand up podľa nej zažívajú krízu všednosti. „Vkĺzli do všednosti a nevnímajú na sebe krásu. Sú v bode, v ktorom sa ocitne každý pár. Prvé roky chémie a ružových okuliarov pominuli a žena sa cíti nedocenená, alebo akoby ju muž nevidel a nevážil si ju. A muž sa cíti doma nedocenený, tak hľadá ventil mimo domu. Niekedy je to náročné – čítate scenár a vidíte sa v dačom z tých postáv... To ale znamená, že je dobre napísaný. Snažili sme sa dodať tým frustrovaným častiam aj hravosť, ktorú v sebe máme a ktorá odľahčí určité ťaživé situácie,“ hodnotí skúsenosť z nakrúcania filmu Norisová, pre ktorú pôjde tento rok už o druhú snímku uvedenú do kín. Komédiu Šťastný nový rok 2, v ktorej stvárnila jednu z hlavných úloh, videlo viac ako 170 000 diváčok a divákov.

STAND UP

STAND UP

Juraj Chlpík, Miňo Debnár

​Film Stand up je celovečerným debutom režiséra Juraja Bohuša, slovenského tvorcu pôsobiaceho v USA. Okrem ústrednej hereckej dvojice sa publikum môže tešiť aj na Elenu Podzámsku, Annu Jakab Rakovskú, Szidi Tobias, Adyho Hajdu, či americkú herečku Caitlin Witty. V úlohách stand-up komikov sa predstavia skutoční slovenskí komici Michael Szatmáry, Ján Gordulič, Tomáš Hudák, Matej Adámy, Jakub Gulík a komička Simona Salátová.

Najčítanejšie