Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Táto téma otriasla celou Amerikou! Ozvala sa aj pobúrená Halle Berry!
Zdielať na

Táto téma otriasla celou Amerikou! Ozvala sa aj pobúrená Halle Berry!

Zdroj: knownews.in

Oscarová herečka sa pridala k mnohým ďalším kolegyniam a kolegom, ktorých trápi momentálna situácia v USA.

Halle Berry sa nebojí vyjadriť názor, ak vie, že sa vo svete deje neprávosť. Urobila tak prostredníctvom sociálnej siete, kde sa vyjadrila k rozhodnutiu Najvyššieho súdu, ktorý zrušil ústavné právo na potrat. 

"Som nahnevaná! To, čo urobil Najvyšší súd je somarina. Niečo sa musí zmeniť! Už aj veci, ako sú zbrane majú viac práv, než ženy. Prestaňte s touto vojnou proti ženám a dajte pokoj našim telám s vašimi zákonmi. Musíme to zakázať spoločne a neakceptovať to! Nemôžeme o tom len pridávať príspevky, ale musíme naozaj niečo urobiť!" napísala herečka. Sudcovia Clarence Thomas, Samuel Alito, Brett Kavanaugh, Neil Gorsuch a Amy Coney Barrett zrušili zákon z roku 1973. Okrem Halle sa ozvalo aj mnoho iných celebrít ako napríklad Taylor Swift, Ireland Baldwin či Sophie Turner. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Halle Berry (@halleberry)

Herec Pedro Pascal napríklad zdieľal telefónne číslo na organizáciu Planned Parenthood, čo je organizácia, ktorá okrem množstva iných vecí pomáha dievčatám a ženám dostať sa k bezpečným potratom. "Pre mňa neexistuje alternatíva k tomu, že musíme bojovať s ľuďmi za ich reprodukčnú spravodlivosť a pracovať na tom po dekádu a viac. Nesmieme zostať paralyzovaní a nesmieme sa vzdať," napísal Pedro k príspevku. Vyzerá to tak, že sa v USA chystajú protesty, na ktorých sa určite zúčastnia aj rôzne hviezdy, aby prejavili odpor voči rozhodnutiu súdu. 

.

Najčítanejšie