Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Beauty tajomstvá celebrít: Kto klame fanúšikov a komu môžete veriť?
Zdielať na

Beauty tajomstvá celebrít: Kto klame fanúšikov a komu môžete veriť?

Celebrity ukrývajú rôzne tajomstvá, no s niektorými sú ochotné sa podeliť.

Jennifer Lopez  

"Pravidlo číslo 1 je dostatok spánku. V ideálnom prípade spím 9-10 hodín, no minimálne to musí byť 8," povedala Jennifer. Viac spánku vám nepomáha len k tomu, aby ste vyzerali sviežo, ale zaručuje vám, že sa vaša koža rýchlejšie obnovuje. Spánok totiž pomáha k tvorbe kolagénu a navyše, produkty, ktoré si na tvár nanesiete pred spaním majú viac času na vstrebanie. Ak nechcete vyzerať naozaj "pokrčene", ideálne je vymeniť posteľnú bielizeň za saténovú. 

glamour.com

Gwyneth Paltrow 

Vo videu pre magazín Vouge ukázala Gwyneth naozaj jedinečný spôsob, ako sa ochrániť pred slnkom. Používa na to jedine "čisté minerálne opaľovacie krémy". Tvrdí, že v bežných opaľovacích krémoch je príliš veľa chemikálií, ktorým sa chce vyhnúť. Pri aplikácií krému sa riadi pravidlom "menej je viac" a tak si malý kúsok krému dá na nos a na miesta, ktoré sú podľa nej slnku vystavené najviac. To by bol možno užitočný tip, ak by bol pravdivý. Ohľadom opaľovacích krémov vzniklo mnoho kontroverzií, no ako sa ukázalo, chemické a ani minerálne nie sú škodlivé. Dokazuje to dokonca štúdia z januára 2020, ktorá bola uverejnená v odbornom medickom časopise JAMA. "Súhlasím s tvrdením, že minerálne opaľovacie krémy nemajú zložky, ktoré môžu niektorých ľudí iritovať. Pokiaľ však ide o aplikované množstvo, nemôžem viac nesúhlasiť s tým, čo povedala Gwyneth. Pokiaľ ide o SPF krémy, väčšie množstvo je stále lepšia možnosť," povedala dermatologička Debra Jaliman.

Halle Berry 

Halle novinky nezaujímajú, spolieha sa na štyri overené produkty. "Moja skin care rutina je stále tá istá. Používam pleťovú vodu, krém a očný krém," priznala. V prípade tejto herečky je jej pleť určite spojením genetiky, dostatku spánku a vyváženej stravy. Povedali by ste inak, že Halle má už 55 rokov? 

The Sun

Jennifer Aniston 

Jennifer vyzerá skvele a so svojím beauty tajomstvom sa neváhala podeliť. Krásnu tvár jej údajne zaručuje infračervená sauna. "Idem do nej niekoľkokrát do týždňa, hneď po tom, ako skončím s cvičením. Zaznamenala som skutočné zmeny. Mám viac energie, lepšie spím a mám lepšiu pleť," priznala Jennifer. Hoci je len málo dôkazov, či infračervená sauna naozaj zaberá, jedna štúdia potvrdila, že táto metóda môže jemne zvýšiť tvorbu kolagénu. 

eatthis.com

Kerry Washington 

Kerry necháva svoju pleť oddýchnuť. Ako? "Väčšinu dní necháva svoju pleť dýchať. Nedávam si veľa make-upu, len jemný korektor," povedala. Make-up dokáže upchávať póry a tak je dobré, ak raz za čas necháme tento kozmetický doplnok mimo našu rutinu. Odporúčajú to aj dermatológovia.

prevention.com

Najčítanejšie