Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Marion Cotillard a ďalšie francúzske herečky si ostrihali svoje vlasy na podporu Irániek!
Zdielať na

Marion Cotillard a ďalšie francúzske herečky si ostrihali svoje vlasy na podporu Irániek!

Zdroj: ew.com

Herečky vyjadrili solidaritu s protivládnymi protestami v krajine, kde pre hroznú príčinu zomrela len 22-ročná Mahsa Amini.

Marion Cotillard, Juliette Binoche, Isabelle Huppert a ďalšie francúzske filmové a hudobné hviezdy si ostrihali svoje vlasy, aby ukázali podporu protestujúcim ľuďom v Iráne. Instagramový profil Soutien Femmes Iran zdieľal video, ktoré ukazuje tieto ženy ako si odstrihli svoje vlasy. Použili pri tom hashtag #HairForFreedom, pod ktorým nájdete množstvo podobných videí. 

Protivládne protesty sa začali po tom, ako zomrela mladá Iránka Mahsa Amini. Tú zatkla polícia, pretože nemala správne oblečený hijab a ukazovala tak svoje vlasy. Následne po zatknutí zomrela.

"Od Mahsinej smrti, ktorá sa stala 16. septembra, iránsky ľud na čele so ženami protestuje a riskuje svoje životy. Títo ľudia len dúfajú, že sa domôžu väčšej slobody. Tieto ženy a títo muži si pýtajú vašu podporu. Ich odvaha a dôstojnosť by nás mala k tomu prinútiť," píše sa v príspevku. Deň po Mahsinej smrti sa protestujúci presunuli do jej rodného mesta. Ženy si odhalili hlavy a počas demonštrácií zahynulo minimálne 92 ľudí. Ľudia po celom svete protestujúcim prejavujú podporu.

Najčítanejšie