Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Jamie Lee Curtis odsudzuje transfóbne správanie voči jej dcére: Takúto podporu navrhuje!
Zdielať na

Jamie Lee Curtis odsudzuje transfóbne správanie voči jej dcére: Takúto podporu navrhuje!

Zdroj: thesouthafrican.com

Herečka Jamie Lee Curtis sa bojí o život svojej dcéry Ruby Guest.

Hviezda filmovej novinky Halloween končí má obavy z osudu svojej dcéry. V rozhovore pre španielské rádio zvyšuje povedomie o transfóbii a nenávistnému prejavu najmä voči jej dcére Ruby, ktorá má 26 rokov. "Mám dcéru, ktorá je trans žena. Dostáva vyhrážky len preto, že existuje. Sú tu ľudia, ktorí sa jej chcú zbaviť aj ľudí, ako je ona. Tento level nenávisti je ako keby sme sa z fašizmu nič neponaučili, ako keby sme si z toho nič nezobrali. Vyhladzovanie ľudských bytostí je strašné," povedala. 

"Bojím sa, mám hlas a chcem ho použiť a vy by ste mali tiež. Veci zmeníme tak, že o nich budeme rozmýšľať, učiť sa o nich a potom používať, aby sme zvýšili o nich povedomie a mohli za ne bojovať," pokračovala. Ruby sa ako trans žena prezentuje od roka 2020. "Bolo to strašidelné, len holý fakt, ktorý som mala o sebe povedať a moji rodičia ho nevedeli. Celý život ma podporovali a akceptovali ma," povedala Ruby. 

Ruby a jej sestra Annie podporili svoju mamu aj na červenom koberci pri príležitosti svetovej premiéry jej nového filmu Halloween končí. 

yahoo.com

Najčítanejšie