Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Selena Gomez nad samovraždou uvažovala roky: Prečítajte si jej srdcervúce priznanie!
Zdielať na

Selena Gomez nad samovraždou uvažovala roky: Prečítajte si jej srdcervúce priznanie!

Zdroj: Teen Vouge

Selena Gomez odhalila tajomstvá o jej zložitom mentálnom a fyzickom stave.

Selena Gomez v roku 2020 prezradila, že trpí bipolárnou poruchou. Urobila tak v magazíne Rolling Stone. Priznala tiež, že niekoľko rokov mala samovražedné myšlienky. "Myslela som si, že svet bude bezo mňa lepším," povedala. 

Herečka tiež povedala, že bola až v štyroch centrách, kde sa starali o jej mentálne zdravie. Medzi choroby, ktorými trpí patrí depresia či úzkosti. "Keď som bola na začiatku svojej 20-tky začalo to byť naozaj temné a začala som pociťovať, že nemám kontrolu nad tým, čo cítim, no nebol rozdiel medzi tým, či to boli pocity dobré alebo zlé. Začalo to depresiou a pokračovalo to do izolácie," priznala. Po tom, ako začala počuť hlasy vo svojej hlave, mala psychotickú epizódu, ktorá ju doviedla do zariadenia pre mentálne zdravie, kde v roku 2018 strávila niekoľko mesiacov. Následne jej diagnostikovali bipolárnu poruchu osobnosti a brala niekoľko liekov, po ktorých sa cítila prázdna. Nakoniec si našla psychiatra, ktorý jej počet liekov znížil. "Musela som byť na detoxe od liekov. Musela som sa znova učiť význam niektorých slov. Zabúdala som, kde som počas toho, ako som s niekým rozprávala. Dalo mi to zabrať prijať fakt, že som bipolárna a zistiť, ako s tým narábať, keďže to neprechádzalo," pokračovala Selena. 

Od toho času používa speváčka a herečka svoje sociálne siete na to, aby sa k mentálnym chorobám vyjadrovala a zároveň zdieľala svoje pocity. V apríli spoluzaložila start-up Wondermind, ktorý sa venuje mentálnemu zdraviu. O Selene je momentálne na streamingovej platforme nový dokument My Mind & Me. 

Najčítanejšie