Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nový film od Stevena Spielberga príde do kín už v decembri! O čom bude?
Zdielať na

Nový film od Stevena Spielberga príde do kín už v decembri! O čom bude?

Zdroj: Forum Film

Steven Spielberg je fenomenálny režisér, ktorý svojimi filmami dokáže zaujať a pobaviť nielen milióny divákov po celom svete, ale aj filmových kritikov a profesionálov. Svedčí o tom obrovský komerčný úspech jeho titulov, ako aj množstvo ocenení, ktorým kraľujú 3 zlaté sošky od Americkej filmovej akadémie.

Posledná snímka Stevena Spielberga s názvom Fabelmanovci je trochu iná ako všetky ostatné, svojím spôsobom výnimočná. Podľa Stevena ide o najosobnejší film, aký kedy nakrútil. Týmito slovami uviedol svetovú premiéru na filmovom festivale v Toronte, kde Fabelmanovci napokon získali divácku cenu. Podľa výsledkov z minulých ročníkov tento úspech naznačuje, že Fabelmanovci rozhodne neobídu naprázdno ani pri udeľovaní Oscarov a zamiešajú karty minimálne v kategóriách najlepší film, najlepšia réžia a najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe.

Forum Film

Príbeh filmu je postavený na režisérových spomienkach na detstvo a dospievanie, kedy sa napriek niekoľkým traumatickým rodinným zážitkom začal formovať jeho záujem o magické pohyblivé obrázky. Práve kamera mu ukázala novú perspektívu pohľadu na svet a pomohla mu nájsť pravdu o svete okolo neho. Fabelmanovci sú nádhernou poctou kinematografii, ktorá sa pre Stevena Spielberga stala nielen prácou, ale hlavne celoživotným poslaním a splneným detským snom.

Forum Film

V hlavnej úlohe nádejného filmára sa predstaví Gabriel LaBelle, jeho mamu, klavírnu virtuózku, hrá Michelle Williams, otca Paul Dano a uja Seth Rogen. Malú, ale v rámci životného príbehu kľúčovú postavu legendárneho režiséra Johna Forda, si strihol ďalší kultový filmár David Lynch.

V slovenských kinách uvidíte Fabelmanovcov už od 8. decembra. 

Najčítanejšie