Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Chce sa vyhnúť chybám, ktoré urobili v Stranger Things: James Cameron zvolil pri Avatarovi iný prístup!
Zdielať na

Chce sa vyhnúť chybám, ktoré urobili v Stranger Things: James Cameron zvolil pri Avatarovi iný prístup!

Zdroj: Los Angeles Times

Vymyslel James Cameron nový výraz v kinematografii?

"Stranger Things efekt". Takto nazval režisér James Cameron stav, keď starší herci hrajú tínedžerov v projektoch, ktoré sa nakrúcajú roky. Vidíme to takmer v každom filme či seriáli z prostredia stredných škôl. 

Trinity Jo-Li Bliss mala 7 rokov, keď bola obsadená do úlohy Tuk v pokračovaní Avatara a teraz má 13 rokov. Momentálne 18-ročný Jack Champion, ktorý vo filme hrá postavu menom Spider mal 12 rokov a vyrástol z chlapca na muža. Cameronovi prekáža, ak v seriáloch a filmoch nesedí vek herca s časom, ktorý ubehol a vyriešil to netradične, aspoň čo sa Hollywoodu týka. Všetky pokračovania Avatara nakrútil naraz. "Dosiahli by sme Stranger Things efekt. Hoci milujem ten seriál, je to efekt, keď majú byť postavy na strednej škole, ale vyzerajú na 27 rokov. Mám rád ten seriál, vieme sa cez to preniesť, máme radi tie postavy, ale viete, nie je to ono," povedal Cameron. 

New York Post

Sam Worthington a Zoe Saldana si zopakovali svoje úlohy ako Jake Sully a Neytiri v pokračovaniach Avatara. Vo filme sú momentálne rodičmi štyroch detí a musia bojovať, aby ochránili svoj domov. Nakrúcať tri filmy naraz však pre nich muselo byť naozaj náročné. "Čítali sme si scenár, veľa sme o tom diskutovali a riešili sme, čo delí druhú časť od tej tretej. Z môjho pohľadu som nikdy necítila, že by to bolo nepríjemné alebo niečo podobné. Ale čas, ktorý sme venovali príprave na tento film sa pri jeho nakrúcaní ukázal ako dobre využitý. James z nás urobil súčasť celého procesu a vypočul nás. Všetko, čo vidíte, si vyžiadalo jeho obrovskú pozornosť na detaily a mohli sme prísť aj so svojimi nápadmi," povedala Saldana. 

ew.com

"Každý film predstaví divákom nové klany, nové kultúry na Pandore. Keď už predstavíme postavu, tak ostáva a bude sa vyvíjať. Môžete očakávať, že Metkayina, ktorú uvidíte v tomto filme, bude súčasťou ďalších filmov. Sú tam aj ďalšie klany, ktoré predstavíme v treťom filme a uvidíte ich aj vo štvrtom," povedal producent Jon Landau. Tretí film Avatara príde do kín v decembri 2024. 
Videli ste však už snímku Avatar: Cesta vody? Už teraz sa o nej hovorí ako o držiteľovi niekoľkých Oscarov. Uvidíme, či zaujme tak, ako prvá, revolučná časť.  

Najčítanejšie