Jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Udalosti v popkultúre, ktoré sa budú už navždy spájať s rokom 2022!
Zdielať na

Udalosti v popkultúre, ktoré sa budú už navždy spájať s rokom 2022!

Facky, Negroni aj súdne spory. Toto vládlo svetom popkultúry v roku 2022.

Oscarová facka

Hovorilo sa o tom, že odovzdávanie Oscarov by malo byť o niečo zaujímavejšie, než po minulé roky. Na tohtoročnom odovzdávaní povedal Chris Rock vtip, za ktorý si zaslúžil facku. Vtipom narážal na vyholenú hlavu Jady Pinkett Smith, ktorá trpí alopéciou. Jej manžel, Will Smith, neváhal, rozbehol sa ku komikovi a uštedril mu poriadnu facku. Po tomto incidente, ktorý otriasol nielen divákmi v sále, ale najmä divákmi pri obrazovkách, svoj šok všetci okamžite preniesli na sociálne siete. Akadémia neskôr zakázala výhercovi Oscara Willovi Smithovi účasť na ďalších ročníkoch. Internet sa v podstate rozdelil na dva tábory. Na tých, ktorý súhlasili s obranou manželky v miere, ktorú zvolil Will a na tých ktorí absolútne odsúdili takéto správanie. 

ew.com

Julia Fox ako múza 

Ak nepoznáte Juliu Fox, je možné, že ste sa s jej hlasom už stretli. V podcaste Call Her Daddy ešte vo februári povedala, že bola "Safdieho múzou počas toho, ako písal film Uncut Gems". Josh a Benny Safdieovci sú bratia, ktorí stoja za práve spomínaným filmom, ale aj za snímkou Good Time s Robertom Pattinsonom. Z tejto Juliinej vety sa čoskoro stal trend na sociálnych sieťach, nakoľko ju vyslovila naozaj zvláštne. Ak sociálne siete navštevujete pravidelne, asi ste sa tomuto zvuku nevyhli. Julia neskôr priznala, že bola počas rozhovoru zhúlená a ľudia by jej už mali preto dať pokoj. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Page Six (@pagesix)

Súd Johnnyho Deppa a Amber Heard 

Tomuto sa nedalo vyhnúť vôbec. Spor neriešili len bulvárne médiá, ale aj tie konzervatívnejšie. Súd prebiehal od apríla vo Virginii a trval 6 týždňov. Depp sa súdil s Heard o 50 miliónov dolárov za článok, ktorý vyšiel v roku 2018 vo Washington Post. V rozhovore Amber povedala, že zažila domáce násilie. Hoci nikde v článku nie je spomenuté meno Johnnyho Deppa bolo jasné, o kom rozprávala. Súd nakoniec rozhodol v Deppov prospech a nariadil Amber Heard vyplatiť poškodenému 15 miliónov dolárov za poškodenie na cti. 

ew.com

Dali ste si tento rok Negroni? Vieme prečo! 

"A Negroni... Sbagliato...with Prosecco in it." Ak ste práve v hlave počuli hlas Emmy D´Arcy viete presne, o čom bude ďalej reč. Z týchto 7 slov sa stal virálny hit. Emma sa prezentuje ako nebinárna osoba a aj to nadchlo množstvo mladých a progresívnych ľudí na TikToku. Najmä preto, že z ich slov išlo naozaj veľa sexuálnej energie. Nuž, svojmu obľúbenému nápoju urobili skvelú reklamu a ľudia po celom svete ho v baroch vyhľadávali. 

@hbomaxbr Emma D'Arcy falando "negroni... sbagliato... prosecco..." não sai da minha cabeça há 3 dias #ACasaDoDragão #HouseoftheDragon #Rhaenyra #Alicent ♬ Aceitas um negroni sbagliato - HBO Max Brasil

Zlatko, bojíme sa!

Psychologický thriller "Neboj sa, zlatko" vyčerpal mnohých. V prvom rade divákov a diváčky pre tú všetku drámu, ktorá sa okolo neho diala. Hneď druhá by bola pravdepodobne herečka Florence Pugh, ktorej skvelý výkon niesol na pleciach pomerne priemerný film. Režisérka a herečka Olivia Wilde divákom dlho sľubovala progresívny film a aj preto boli mnohí pri odchode z kina sklamaní. Harry Styles, milujeme ťa, ale mal by si ostať pri speve. Celá dráma okolo Oliviinho rozchodu a aférkou s Harrym, ktorá prednedávnom skončila, vyvrcholila na benátskom filmovom festivale, na ktorom mal Harry údajne opľuť svojho hereckého kolegu Chrisa Pinea. Všetky príbehy, ktoré sa k tomuto filmu a jeho výrobe viažu, sú naozaj výživné, najmä pre človeka, ktorý miluje drámu. 

Opäť nám vládla nostalgia  

Napriek tomu, že pieseň anglickej speváčky Kate Bush s názvom Running Up That Hill vyšla pred štyrmi dekádami, vládla hitparádam tohto leta. Počuť ste ju mohli všade. Bol to fenomén, ktorý sa viaže k seriálu Stranger Things. Pieseň je naozaj skvelá, to nepopierame, avšak, ak ju počujete z každého kúta, môže vám začať liezť jemne na nervy. Ako ste na tom boli vy? Ak by vám pieseň chýbala, pustiť si ju môžete ešte raz. 

Bennifer, znova! 

Zaspomínajme si na začiatok milénia. Niečo z tohto obdobia by sa už nemalo vracať, ako napríklad nohavice s nízkym pásom. Avšak, za návrat páru Jennifer Lopez a Bena Afflecka, sme naozaj radi. Ben má za sebou niekoľko náročných rokov, počas ktorých prekonal závislosť od alkoholu. Jennifer a Ben si dali zbohom v roku 2004, avšak znovu sa k sebe vrátili počas pandémie COVID-u, po tom, čo sa obaja rozišli s ich partnermi Anou de Armas a Alexom Rodriguezom. Zasnúbenie oznámili v apríli tohto roku a pred pár mesiacmi si povedali svoje "áno"

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jennifer Lopez (@jlo)

Najčítanejšie