Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
VILLA LUCIA má vonku titulnú pieseň! Kto za ňou stojí?
Zdielať na

VILLA LUCIA má vonku titulnú pieseň! Kto za ňou stojí?

Zdroj: Maroš Ďatko

Priateľstvo, vzťahy, súdržnosť, domov a rodina, to všetko sú základné ingrediencie novej skladby skupiny Para, ktorá je zároveň titulnou piesňou k celovečernému filmu Villa Lucia.

Novinka sa volá Na ceste a kapela ju naživo predstaví aj na rovnomennom jarnom klubovom turné.

Medzi skupinou Para a režisérom filmu Villa Lucia Michalom Kollárom je dlhoročná priateľská väzba. Okrem toho, že Michal natočil Pare jej úplne prvý videoklip, chodil s Matúšom Vallom aj na rovnakú strednú školu.

„Villa Lucia je prienik žánrového filmu – zlodejskej komédie a generačnej výpovede. A to je práve to, čo ma ťahalo späť k Pare. Niektoré postavy vo filme sú voľne inšpirované mojimi spolužiakmi, kamarátmi a ich/našimi láskami. A k tejto forme spomienky na (bratislavskú) mladosť a prvé city neodmysliteľne patrí skupina Para,“ teší sa zo spolupráce režisér filmu Michal Kollár.

Na novej skladbe podobne ako pri úspešnom songu To okolo nás skupina opäť spolupracovala s Janou Kirschnerovou a zakladajúcim členom Pary Matejom Starkovom. Ten do skladby v štúdiu Birdland Studios nahral aj svoj gitarový part. O text sa postaral Matúš Vallo spoločne s Janou Kirschnerovu.

„Toto som ja, toto je môj vnútorný svet odrážajúci sa v textoch, ktoré napíšem. On sa nemení z roka na rok a niekedy sa nemení ani z albumu na album. Na hlavnej diaľnici našimi životmi sú totiž ľudia, ktorých mám veľmi rád. Sú tam dlhé roky a sú tam dodnes. Sú to rodina a priatelia. A ja som šťastný, že nech som kdekoľvek, môžem sa k nim vždy vrátiť. A to je hlavná téma piesne Na ceste,“ prezradil basgitarista skupiny a spoluautor hudby a textu Matúš Vallo.

Foto z nakrúcania videoklipu Na ceste

Foto z nakrúcania videoklipu Na ceste

Bontonfilm

​„Ku mne sa táto pieseň veľmi hodí. Ja som totiž vkuse niekde na ceste a to nielen so skupinou Para, keď ideme na koncert či do štúdia, ale aj v rámci môjho zamestnania. Najmä v minulosti som chodieval na otočku až do Holandska po sadenice kvetín, ktoré som následne rozvážal a aj stále rozvážam po Slovensku a Čechách. Na ceste trávim väčšinu svojho života,“ teší sa z novej piesne Lasky.

Videoklip k novinke sa nakrúcal v Bratislave. Jeho režisérom je Michal Kollár, ktorý do klipu okrem Laskyho obsadil aj jednu z postáv filmu Villa Lucia, obľúbeného českého herca Zdeňka Godlu.

Villa Lucia

Villa Lucia

Stanka Topoľská

„Chceli sme nenútené prepojenie videoklipu a filmu. Tak vzniklo intro so Zdeňkom Godlom, ktorý v postave predáva Laskymu hlavnú rekvizitu klipu: taxík, ktorý patrí jeho postave vo filme. Klip ako taký je návrat k jednoduchým a jasným konceptom MTV videí, kde sa pesnička/video organicky prelína s dejom filmu, s ktorým sa spája, a naopak: klip by mohol byť zároveň scénou z filmu,“ doplnil režisér Michal Kollár.

Film Villa Lucia, ktorého titulnú pieseň zložila skupina Para, je komédia s prvkami kriminálky o trojici kamarátov, ktorých ešte aj po tridsiatke stále spája spomienka na spolužiačku zo strednej školy. Okrem spomínaného Zdeňka Godlu sa diváci môžu tešiť na herecké výkony Hany Vagnerovej, Michala Kubovčíka, Juraja Hrčku, Martina Meľa a Vlada Černého. Do slovenských kín vstúpi film 9. marca.

Najčítanejšie