Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Fanúšikova hokeja zbystrite pozornosť! V Deťoch Nagana si zahral aj legendárny brankár
Zdielať na

Fanúšikova hokeja zbystrite pozornosť! V Deťoch Nagana si zahral aj legendárny brankár

Zdroj: Jana Lábrová

Rodinný film Deti Nagana pripomenie divákom atmosféru 90. rokov, konkrétne roku 1998, keď českí hokejisti oslavovali nečakané víťazstvo na olympiáde v Nagane.

Jedenásťročný Dominik je nadšený, keď český tím na „turnaji storočia“ v japonskom Nagane porazí Kanadu a postúpi do zápasu o zlaté medaily. Podobne ako českí hokejisti je aj on je tak trochu outsider, ale spolu s partiou kamarátov chce svoj hokejový zápas s tenisovou loptičkou na betóne vyhrať. A hlavne získať srdce, úsmev aj pusu od Katky z triedy. Chalani síce hokejku držia skôr ako metlu, ale podujmú sa na veľkú výzvu – poraziť starších súperov z vedľajšej dediny. Po počiatočnom debakli sa na ich trénerskú stoličku posadí bývalý extraligový hokejista v podaní Hynka Čermáka. Ten vezme zvláštnu, nesúrodú skupinu detí do parády a začne ich pripravovať na veľkolepú odvetu.

TRAILER:

„Okrem hokeja a plnenia snov je film Deti z Nagana aj o priateľstve, láske a rodičovstve. Chlapci riešia problémy v škole i doma a Dominikovi ide pri hokeji hlavne o to, aby sa zapáčil dievčaťu od susedov,“ hovorí Dan Pánek, scenárista a režisér filmu. Predstaviteľa hlavnej detskej úlohy, Toma Brentona, režisér objavil na športovom hereckom tábore. „Tom hráva hokej a najťažšie bolo pre neho zahrať, že mu to zase až tak dobre nejde,“ smeje sa Dan Pánek.

Deti Nagana

Deti Nagana, Hynek Čermák

Jana Lábrová

V hlavnej dospelej role sa predstaví Hynek Čermák. „Hrám bývalého hokejistu, ktorý má pocit, že mu čas a sny pretekajú pomedzi prsty. Potom však v tej partii kamarátov s hokejkami na ulici uvidí sám seba, keď bol ešte dieťaťom. Vidí aj to, že sú ako hokejisti naozaj zúfalí, a rozhodne sa im pomôcť,“ prezradil o svojej postave trénera.

Deti Nagana

Deti Nagana

Jana Lábrová

V ďalších úlohách si zahrali napríklad Klára Issová, Otakar Brousek, Taťjana Medvecká či Simona Babčáková. Vo filme sa „mihne“ aj hokejová ikona Dominik Hašek. „Páči sa mi, že je to rodinný film, film o deťoch, ktoré sa rozhodnú za niečím ísť, ktoré sa rozhodnú splniť si svoj sen, zaujal ma už svojím námetom. Okrem toho som aj hrdý na to, že vzniká film o inšpirácii, ktorú sme vtedy chlapcom priniesli. Ja sám som mal takúto inšpiráciu v našej hokejovej generácii zo 70. rokov,“ uviedol o filme Deti Nagana legendárny hokejový brankár. „Moja úloha je síce malá, ale myslím si, že je svojím spôsobom veľmi dôležitá,“ dodáva Hašek, podľa ktorého môže film pomôcť ľuďom opäť objaviť krásu hokeja a inšpirovať deti, aby rozvíjali svoj športový talent.

Deti Nagana, Klára Issová

Deti Nagana, Klára Issová

Jana Lábrová

Do slovenských kín príde táto retro rodinná komédia už 11. mája 2023.

Najčítanejšie