Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Pre Jokera išiel na kraj svojich síl: Joaquin Phoenix už toto nikdy nechce podstúpiť!
Zdielať na

Pre Jokera išiel na kraj svojich síl: Joaquin Phoenix už toto nikdy nechce podstúpiť!

Zdroj: eu.usatoday.com

Čo musel obetovať pre túto úlohu?

Joaquin Phoenix otvorene porozprával o tom, aké preňho bolo znova sa dostať do úlohy Jokera. Pre túto rolu musel opäť dramaticky schudnúť a na filmovom festivale v Benátkach hovoril o tom, že to bolo oveľa náročnejšie, než keď to robil po prvý raz. 

Herec v roku 2020 priznal, že pre úlohu v prvom filme schudol takmer 25 kíl. Jedol najmä šalát a zeleninu upravenú na pare. "Nebudem hovoriť o špecifikách tejto diéty, pretože si myslím, že by to nemal nikto počuť. Tentoraz to však bolo oveľa komplikovanejšie, pretože to bolo spojené s hodinami tanca. A to som pri prvej časti nemal. Takže pre to to bolo oveľa náročnejšie, ale bolo to bezpečné. Teraz mám 49 rokov a nemal by som to už nikdy robiť. Pravdepodobne to nie je pre mňa," povedal v Benátkach. Následne však vyzdvihol aj svoju hereckú kolegyňu, Lady Gagu. "Stefani tiež veľmi schudla. Pamätám sa, že som ťa prvýkrát stretol na skúške a potom si šla preč a keď si sa vrátila, bola si veľmi schudnutá. Bolo to ohromujúce," dodal. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Joker Movie (@jokermovie)

"Myslím si, že sme sa pretransformovali do našich postáv a pokračovali sme v tom do posledného detailu," povedala Lady Gaga. Joaquin tiež priznal, že pri prvom filme rozprával o svojom úbytku váhy až príliš veľa. Teraz priznáva, že je to súčasť jeho práce a nemalo by to mať väčšiu váhu ako iná časť jeho výkonu. 

Joker: Folie à Deux sa odohráva dva roky po udalostiach filmu Joker. Oproti prvej časti sú pridané muzikálové prvky. Hlavná postava, Arthur Fleck je pacientom v štátnej nemocnici mesta Arkham, kde sa zamiluje do Lee. Táto dvojica zažíva spoločné šialenstvo súvisiace s ich dezilúziami. Arthurovi vstúpenci do toho zakladajú hnutie, ktoré ho má oslobodiť. Film je v slovenských kinách od 3. októbra. 

Najčítanejšie