Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Toto je nástupkyňa Angeliny Jolie! Bude z nej lepšia Lara Croft?
Zdielať na
Novinky

Toto je nástupkyňa Angeliny Jolie! Bude z nej lepšia Lara Croft?

Zdroj: Warner Bros

Oscarová herečka Alicia Vikander ako Lara Croft v novej snímke Tomb Raider. Dočkáme sa konečne kvalitnej filmovej adaptácie kultovej videohry? Po vlažných minuloročných reakciách divákov i kritikov na sfilmované Warcraft a Assassin's Creed, je tu ešte nádej.

Natáčanie Tomb Raider je v plnom prúde a my vám prinášame čerstvé info k novému filmovému spracovaniu: 

1. Tomb Raider uzrie svetlo sveta 16. marca 2018
2. Režisérom je pomerne neznámy nórsky režisér Roar Uthaug, ktorý má aktuálne na svojom konte komerčne veľmi úspešný, katastrofický film The Wave (2015)
3. V Tomb Raider si okrem krehko pôsobiacej Alicie Vikander zahrajú aj Walton Goggins, Dominic West, Daniel Wu, Alexandre Willaume a Leo Ashizawa

Ďalšie informácie o deji a výbere hlavnej protagonistky prezradil magazínu Vanity Fair producent filmu Tomb Raider, Graham King:

"Po siedmych rokoch od zmiznutia svojho otca, 21-ročná Lara Croft odmieta prevziať moc nad rodinným impériom. Radšej pracuje v Londýne ako poslíček na bicykli a popritom študuje na univerzite. Záujem vyšetriť zmiznutie svojho otca v nej každým dňom silnie, preto sa rozhodne vydať sa po jeho stopách. Ocitá sa v hrobke na neznámom ostrove, v blízkosti pobrežia Japonska a veci sa začnú komplikovať. Lara je však inteligentná, nebojácna a najmä nezlomná vo svojej túžbe vypátrať pravdu o svojom otcovi. Bude pre ňu toto divoké dobrodružstvo zároveň životnou lekciou? Čaká mladučkú Laru Croft na ceste za titulom Tomb Raider drsný krst ohňom?"

Alicia Vikander

Alicia Vikander

Warner Bros

Na tému voľby a vhodnosti útlej Alicie Vikander, ktorá neoplýva fyzickými tvarmi, ani drsnosťou počítačovej predlohy, do úlohy Lary Croft sa Graham vyjadril takto: "Alicia vnáša do postavy výraznú hĺbku a zraniteľnosť. Tieto črty sú minimálne také dôležité ako Larina ohnivá povaha, odhodlanie a fyzická sila. Naša filmová verzia diváka zavedie na úplný začiatok vývoja postavy Lary Croft, so zameraním na fyzický aj psychický rast a zdokonaľovanie sa, aby sa z nej napokon stala skutočná akčná hrdinka. Hlavný dôraz sme kládli na komplexný vývoj jej postavy, ktorý si vyžaduje veľký talent a herecký rozsah. A práve preto sme si vybrali Aliciu."

Vyrovná sa Alicia Angeline? Čo si myslíte? :-)

Angelina Jolie ako Lara Croft

Angelina Jolie ako Lara Croft

Isifa

Zdielať na

Najčítanejšie