Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Roztomilý býk Ferdinand bude bojovať o srdcia divákov v novom animovanom filme
Zdielať na
Novinky

Roztomilý býk Ferdinand bude bojovať o srdcia divákov v novom animovanom filme

Zdroj: 20th Century Fox

Je veľký ako obor, no nežný ako šteniatko. Miluje vôňu lúčnych kvietkov a nechce bojovať v býčích zápasoch! Zoznámte sa s Ferdinandom.

15. decembra príde na plátna kín dojemný a dobrodružný animák o statočnom býkovi, ktorého milujú detskí čitatelia už od roku 1936. Vtedy totiž prišla na pulty kníhkupectiev kniha Ferdinandov príbeh od amerického spisovateľa Munro Leaf a získala si srdcia všetkých, bez rozdielu veku. Tento rok sa v novom, digitálnom spracovaní opäť uchádza o priazeň, nielen tých najmenších.

Ferdinand

Ferdinand

20th Century Fox

​Príbeh sa začína na španielskej farme, kde žije malé teliatko menom Ferdinand. Je citlivý, miluje privoniavať ku kvietkom na paši a nemá rád súboje s ostatnými teliatkami. Keď z neho vyrastie mocný býk, prichádza na farmu obchodník, aby si vybral vhodných bojovníkov na krvavú madridskú koridu. Ferdinand ho nechtiac zaujme a jeho ďalší osud je, žiaľ, spečatený.
Ferdinand

Ferdinand

20th Century Fox

​Nešťastný a zmätený Ferdinand v zúfalej snahe vyhnúť sa bojom s matadormi, napokon utečie. No jeho milovaná rodina i farma sú na míle ďaleko! Našťastie, spozná iné, kamarátske zvieratká a spoločne s nimi sa vydá na dobrodružnú cestu naprieč Španielskom. A čaká ich na nej mnoho veselých príhod...

Réžie sa ujal Carlos Saldanha (Rio) a v americkej verzii budeme počuť hlasy hercov ako sú John Cena, Gina Rodriguez, Daveed Diggs, Gabriel Iglesias, Bobby Cannavale, David Tennant a Kate Mckinnon. Informácie o slovenskom dabingu vám oznámime dodatočne.

Ferdinand

Ferdinand

20th Century Fox

Ešte drobná perlička o našom hlavnom hrdinovi na záver. Istotne si spomínate na úspešný oscarový film Splnený sen (Blind side), za ktorý získala Sandra Bullock Oscara. Tento film, natočený podľa skutočného príbehu Michaela Ohera, nám ponúka nenápadnú referenciu. Keď sa tréner rozčuľuje, že Michael je síce obor, no radšej by sa díval na balóny, než niekoho udrel, odpovie mu Sandra, že je ako Ferdinand.

A keďže je 15. december ešte ďaleko, potešíme vás aspoň novučičkým trailerom;)

Zdielať na

Najčítanejšie