Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na Filmový festival v Karlových Varoch príde aj herec Casey Affleck!
Zdielať na
Novinky

Na Filmový festival v Karlových Varoch príde aj herec Casey Affleck!

Zdroj: SITA

52. ročník Medzinárodného filmového festivalu Karlovy Vary sa uskutoční od 30. júna do 8. júla. Casey Affleck získal tento rok Oscara za Najlepší mužský herecký výkon vo filme Miesto pri mori (Manchester by the sea). Jeho meno sa však spája aj so škandálmi.

Štyridsaťjedenročný mladší brat Bena Afflecka si na podujatí prevezme Cenu prezidenta festivalu a taktiež spoločne s režisérom a scenáristom Davidom Lowerym a producentmi Tobym Halbrooksom a Jamesom M. Johnstonom predstaví snímku A Ghost Story (2017), v ktorej si zahral s Rooney Mara.

TRAILER K FILMU A GHOST STORY

Caleb Casey McGuire Affleck-Boldt zaujal v začiatkoch kariéry vedľajšími úlohami v snímkach ako Zomrieť pre... (1995), Dobrý Will Hunting (1997) či Hľadám Amy (1997). V roku 2001 sa objavil vo filme Dannyho jedenástka a neskôr si zahral aj v jeho dvoch pokračovaniach. Zlom v jeho kariére prišiel v roku 2007, keď si získal uznanie kritiky za výkony v snímkach Zbohom baby a Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom, pričom za druhú menovanú si vyslúžil i nomináciu na Oscara. Toto ocenenie nakoniec získal tento rok za hlavnú úlohu vo filme Miesto pri mori (2016). Okrem toho si zahral aj v snímkach ako Majstrovský plán (2011), Oheň ohňom (2013) a Interstellar (2014).

TRAILER MIESTO PRI MORI

Jeho meno sa však spája aj s obvineniami zo sexuálneho obťažovania žien. Viacero bývalých kolegýň ho v minulosti obžalovalo z neprimeraného správania sa, ktoré hraničilo so sexuálnym napadnutím. Viac sa dozviete v článku Kinosály.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie