Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Čiara prekonala všetky doterajšie rekordy!
Zdielať na

Čiara prekonala všetky doterajšie rekordy!

Zdroj: Continental film

Film režiséra Petra Bebjaka, ktorý začali v našich kinách premietať len minulý štvrtok, videlo za prvý víkend premietania viac divákov, ako to bolo v prípade slovenských kinohitov Únos a Všetko alebo nič!

Čiara počas uplynulého otváracieho víkendu vypredávala kinosály po celom Slovensku. Od štvrtka do nedele ju videlo 69 242 platiacich divákov. Vo víkendovej návštevnosti prekonala aj dva najväčšie slovenské filmové hity - Únos (67 369) a Všetko alebo nič (64 931). GRATULUJEME! :-)

​Veľké i lokálne kinosály boli plné, niektoré miestne kiná museli kvôli vysokému záujmu zaradiť mimoriadne predstavenia. „Usilovali sme sa divákom priniesť film, ktorý ich zaujme a nadchne minimálne tak, ako nás. Veríme, že sa to podarilo. Ďakujeme za priazeň aj všetky pozitívne ohlasy. Vážime si to a všetci sa z tohto úspechu veľmi tešíme,“ hovorí za tvorcov filmu Čiara jeho producentka, Wanda Adamík Hrycová. 

Nebývalý úspech slovenského filmu odštartoval už filmový festival v Karlových Varoch, kde bola Čiara – ako jediný slovenský film – zaradená do hlavnej súťaže. Vo veľkej sále hotela Thermal obsadenej do posledného miesta si film a jeho početná slovensko-ukrajinská delegácia vyslúžili spontánne standing ovation.

Režisér Peter Bebjak si za film odniesol cenu za najlepšiu réžiu. Ešte pred oficiálnym uvedením filmu Čiara do distribúcie bol film slávnostne predstavený v Bratislave a v Michalovciach, kde sa štáb s hercami prišli poďakovať všetkým, bez pomoci ktorých by film nevznikol. Čiara sa totiž nakrúcala počas minulého leta prevažne na východnom Slovensku a západe Ukrajiny.

Wanda Adamík Hrycová

Wanda Adamík Hrycová

Facebook Čiara

​„Téma, s ktorou film Čiara pracuje, je aktuálna pre všetkých. Hoci nie každý z nás pozná realitu pašeráctva na našej východnej hranici, film toho ponúka omnoho viac – hovorí o ľudských vzťahoch, o prekročení našich osobných hraníc, ale aj o korupcii a zneužívaní verejnej moci. Čiara tiež divákom ukazuje realitu našej východnej hranice, miesta, ktoré možno niektorí nepoznajú, a je to škoda, pretože to naše Slovensko nie je až také veľké,“ vysvetľuje Wanda Adamík Hrycová a dodáva, že okrem samotného príbehu stojí za návštevu kina aj skvelé spracovanie filmu – od skvelých hereckých výkonov našich, ale aj zahraničných hercov až po dokonale zvládnutú kameru, o ktorú sa postaral Martin Žiaran. 

O filme sa pochvalne vyjadrovali aj zahraničné médiá, a to dokonca také ako Variety či Hollywood Reporter, vďaka čomu o film prejavil záujem aj distribútor zo zahraničia. V najbližšom čase bude Čiara uvedená aj v susednej Českej republike a Ukrajine.

Súvisiace články

Najčítanejšie