Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovenský film Čiara sa dočkal svetovej premiéry v Karlových Varoch
Zdielať na

Slovenský film Čiara sa dočkal svetovej premiéry v Karlových Varoch

Slovenská filmová scéna momentálne prežíva svoj rozkvet a prináša nám veľa kvalitných filmov. Medzi nimi je aj film Čiara od režiséra Petra Bebjaka. Film je medzi dvanástimi nominovanými v hlavnej súťaži na festivale v Karlových Varoch. Slovenská premiéra bude 3. augusta a reakcie publika z Karlových Varov nasvedčujú, že na Slovenku vznikol ďalší filmový skvost!

Film sa odohráva na slovensko-ukrajinskej hranici a zobrazuje nám životy ľudí, ktorí žijú najmä z ilegálnych činností súvisiacich s pašeráctvom. V snímke je mnoho postáv, ktoré stvárnili známi slovenskí aj ukrajinskí herci.
Napriek tomu, že v hlavnej úlohe sa Tomáš Maštalír na filmových plátnach ešte nikdy neobjavil, charakteru člena lokálnej mafie sa zhostil bezproblémovo. Po jeho boku vo filme stáli dve ženy. Jeho manželku stvárnila Zuzana Fialová a matku si zahrala legenda slovenského filmu: Emília Varšáryová.

Facebook

Ako sa natáčalo na Ukrajine a aký majú vzťah k filmu nám v exkluzívnom rozhovore prezradili predstavitelia hlavných postáv, ale aj producentka Wanda Adamík Hrycová a režisér Peter Bebjak:

Na premiére v Karlových Varoch sa predstavila 21-členná delegácia filmu, ktorá v plnej sále pozdravila svojich fanúšikov. Film prišiel podporiť aj Minister kultúry SR Marek Maďarič. Na afterparty po premiére vystúpili IMT Smile s Ondrejom Kandráčom a zahrali ich hit Hej, Sokoly!
Text: Lucia Harbuľáková Foto a video: Patrik Muszka

Súvisiace články

Najčítanejšie