Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tento rok prišlo do kina na slovenský film už MILIÓN divákov!
Zdielať na
Novinky

Tento rok prišlo do kina na slovenský film už MILIÓN divákov!

Zdroj: Continental film

Podpísal sa pod to aj slovenský thriller Čiara, ktorý sa do kín dostal 3. augusta a videlo ho už 110 242 platiacich divákov! Stotisícovú hranicu sa Čiare podarilo prekročiť hneď za prvý týždeň premietania.

Záujem zo strany divákov o film Čiara neutícha a veľké i menšie kiná ho stále nasadzujú v rekordných počtoch predstavení. Režisér Peter Bebjak hovorí: „Priznám sa, že som nečakal, že z toho bude až taký boom, ale veľmi sa z toho tešíme. Našim prvotným cieľom bolo nakrútiť film, ktorý by bol nielen divácky úspešný, ale mal v sebe aj artovú stránku, aby zaujal diváka, ktorý si film pozrie v kine, ale oslovil aj festivaly.“

film Čiara

film Čiara

Continental film

​Mimoriadne úspešný štart Čiary znamená obrovský míľnik aj pre slovenský film ako taký: 9. augusta bola prekročená méta milión ľudí, ktorí videli slovenské filmy počas jedného roka. 

Producentka Wanda Adamík Hrycová je z dosiahnutého úspechu nadšená, v odhadoch na celkový počet divákov, ktoré môže Čiara dosiahnuť, je však opatrná: „Nerada by som odhadovala konkrétne čísla, všetko, čo sa okolo tohto filmu deje tu nemá obdobu. Naše ambície sú však samozrejme čo najvyššie a a budeme radi, keď bude z kina odchádzať čo najviac spokojných divákov,“ zdôrazňuje. 

Wanda Adamík Hrycová

Wanda Adamík Hrycová

Facebook Čiara

A my sa z úspechu slovenského filmu, samozrejme v Kinosále, tešíme :-)

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie