Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Aquaman dosiahol dôležitý míľnik! V histórii filmu sa to podarilo len pár snímkam!
Zdielať na

Aquaman dosiahol dôležitý míľnik! V histórii filmu sa to podarilo len pár snímkam!

Zdroj: Amazon.com

Aquaman sa vyrovnal najkvalitnejším snímkam od štúdia DC.

Film režiséra Jamesa Wana dosiahol celosvetovo zárobok vyše miliardy dolárov. Naposledy sa takýto úspech štúdiu podaril v roku 2012 s filmom Návrat Temného rytiera a štyri roky predtým so snímkou Temný rytier. 

hollywoodreporter.com

Hranicu miliardy dolárov pokorili v roku 2018 až štyri filmy, a to Avengers: Nekonečná vojna, Čierny panter, Jurský svet: Zánik ríše a Rodinka Úžasných 2. Aquaman je celkovo 37. filmom, ktorému sa to podarilo a tak sa James Wan zaradil medzi režisérov ako Christopher Nolan, Michael Bay, Peter Jackson či James Cameron. Herec Jason Momoa sa za návštevnosť v kinách poďakoval fanúšikom na svojom Instagrame. 

https://www.instagram.com/p/BsmEzyLBaDE/

Najzárobkovejším filmom na svete je zatiaľ Avatar režiséra Jamesa Camerona so zárobkom 2,8 miliardy dolárov. Momentálne sa pripravuje druhá časť, ktorá má ukázať podvodný svet, rovnako ako sme mohli vidieť v Aquamanovi. Tomu najmä pomohol zárobok v Číne, ktorý tvoril 300 miliónov dolárov. V Spojených štátoch zarobil 287 miliónov dolárov a tak sa v domácom rebríčku dostal pod snímky ako Wonder Woman, Suicide Squad a Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti. 

Napriek tomu, zárobok nad miliardu dolárov je obrovský úspech, ktorý sa nepodarí dosiahnuť len tak hocijakému filmu. 

Najčítanejšie