Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nový dokument o Michaelovi Jacksonovi sa zameriava na to najhoršie v jeho živote!
Zdielať na

Nový dokument o Michaelovi Jacksonovi sa zameriava na to najhoršie v jeho živote!

Dokument o kráľovi popu – Michaelovi Jacksonovi, ktorý mal premiéru na filmovom festivale Sundance, je rovnako kontroverzný, ako bol samotný spevák.

Len 12 hodín po premiére dokumentu Leaving Neverland, sa na snímku zosypala vlna kritiky za očierňovanie speváka Michaela Jacksona. Film totiž poukazuje na to, že spevák niekoľkokrát sexuálne zneužíval neplnoleté osoby. 

Billboard.com

Leaving Neverland vôbec nie je filmom o živote najväčšej popovej hviezdy, ktorá kedy žila. Zaoberá sa sexuálnym zneužívaním a traumou, ktorá po ňom prišla. Wade Robson a James Safechuck v dokumente opisujú, ako ich Michael Jackson zneužíval, no ešte pred pár rokmi to boli práve títo dvaja muži, ktorí tvrdili, že obvinenia, ktoré proti Jacksonovi vzniesli ostatní chlapci, nie sú pravdivé. Teraz sa rozhodli povedať pravdu priamo pred kamerami a to mnohých nahnevalo. 

Wade Robson, režisér Dan Reed a James Safechuck

Film trvá štyri hodiny a počas premiéry pred kinom stáli ľudia, ktorí proti nemu protestovali. Na festival Sundance prišli okrem režiséra aj obaja muži, ktorí v dokumente vystupujú. Ľudia sú tak rozdelení na dva tábory. Tí, ktorí im veria a tí, ktorí na kráľa popu nedajú dopustiť. Samozrejme, v oficiálnom vyhlásení obhajcov Michaela Jacksona sú všetky tieto obvinenia vyvrátené. 

Najčítanejšie