Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Režisér Peter Bebjak získal do svojho nového filmu hollywoodsku hviezdu!
Zdielať na
Novinky

Režisér Peter Bebjak získal do svojho nového filmu hollywoodsku hviezdu!

Tvár škótskeho herca Johna Hannaha pozná každý, kto niekedy videl filmy ako Múmia, Štyri svadby a jeden pohreb a seriály Spartakus alebo Agenti S.H.I.E.L.D.

Úspešný filmový, televízny a divadelný herec John Hannah sa do povedomia diváckej verejnosti dostal kultovou postavou homosexuála Matthewa vo filmy Štyri svadby a jeden pohreb. Filmoví fanúšikovia na Slovensku si ho pamätajú ako Jonathana, popleteného brata Rachel Weisz v trilógii Múmia a v poslednom období ho mohli na našich obrazovkách sledovať v seriáloch Agenti S.H.I.E.L.D. alebo Spartacus. V pripravovanom filme Petra Bebjaka Správa stvárni postavu Warrena.

Múmia 2

Múmia 2

Continental film

Čím je pre herca, ktorého poznajú diváci po celom svete, zaujímavá práca mimo domova? „Pracovať v inej krajine, v inej kultúre a s ľuďmi iných národností je vždy výnimočnou skúsenosťou. Znova a znova mi to pripomína, že napriek zrejmým odlišnostiam sme si vlastne veľmi podobní,“ hovorí John Hannah.  A čo ho zaujalo na príbehu Wetzlera a Vrbu? „Keď sa vám dostane do rúk takýto skvelý scenár, uvedomíte si, čo máme spoločné s tými, ktorí tu boli pred nami a ktorých sila a odvaha sú pre nás aj dnes obrovskou inšpiráciou. O to viac, že v Európe, ktorá zažíva najdlhšie obdobie mieru a spolupráce v dejinách, sa opäť dvíha vlna nenávisti, rozdeľovania a strachu. Toto dielo je skutočne dôležité a som hrdý, že môžem prísť do Prahy a dať zo seba to najlepšie, aby som prispel k rozpovedaniu tohto príbehu,“ povedal. 

Múmia

Múmia

Film Správa, ktorý už od novembra minulého roka nakrúca DNA Production a ktorého režisérom je Peter Bebjak, má premiéru naplánovanú na rok 2020. Rozpráva príbeh dvoch slovenských Židov - Alfreda Wetzlera a Rudolfa Vrbu, ktorým sa pred 75 rokmi, v apríli 1944 podarilo utiecť z pekla koncentračného tábora v Osvienčime a spísať správu o jeho fungovaní, ktorá napokon zachránila život takmer dvestotisícom maďarských židov.

Film Správa

Profimedia

Zdielať na

Najčítanejšie