Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cenzúra v Aladinovi? Kostýmový dizajnér prezradil, prečo sa rozhodol zahaliť hlavné postavy!
Zdielať na

Cenzúra v Aladinovi? Kostýmový dizajnér prezradil, prečo sa rozhodol zahaliť hlavné postavy!

Zdroj: thedisinsider.com

Ak ste niekedy videli kreslenú verziu rozprávky Aladin, pri novom hranom spracovaní ste možno spozorovali jeden zásadný rozdiel.

Guy Ritchie prináša do kín hranú rozprávku o Aladinovi. Premiéru mala 23. mája a tí z vás, ktorí ju už stihli vidieť vedia, že je plná farieb, piesní a krásnych myšlienok. Najviac nás však zaujali hlavní hrdinovia, ktorými sú Jazmína, Aladin a Džin. Oproti kreslenej rozprávke však majú na sebe oveľa viac oblečenia, než by ste čakali. 

ew.com

"Každý sa na to pýta," odpovedal kostýmový dizajnér Michael Wilkinson na otázku, prečo majú hlavné postavy na sebe toľko vrstiev. V roku 1992 mal kreslený Aladin oblečenú vestičku, ktorá mu takmer nezakrývala hornú časť tela a Jazmína na tom bola podobne. Tá mala takmer celý film oblečený top, ktorý jej odhaľoval celé brucho. V Ritchieho verzii majú obaja tieto časti zahalené. 

imdb.com

"Mysleli sme si, že nebude vhodné, aby mala princezná Jazmína po väčšinu filmu odhalené brucho, preto sme sa rozhodli odkloniť sa od pôvodnej rozprávky a pridať pár úprav. Z rovnakého dôvodu sme sa tak rozhodli aj pri Aladinovi. Ak by bol odhalený, úplne by to odlákalo pozornosť od jeho hereckého výkonu," pokračoval Wilkinson. 

imdb.com

"Samozrejme, že sme chceli odkázať na pôvodnú rozprávku. U Jazmíny sme sa snažili poukázať na to, ako sa ľudia obliekajú v paláci a ako sa obliekajú na trhoch. Chceli sme, aby to bolo viac prijateľné a tak sme jej crop top predĺžili o jemnú látku, pretože je to formálnejší outfit, ktorý sa hodí aj do paláca," poznamenal Wilkinson. 

imdb.com

Tvorcovia strávili hodiny nad kostýmami, ktoré by úplne vystihovali osobnosti jednotlivých postáv a stálo to za to. Presvedčiť sa o tom môžete aj vy vo vašom kine. 

Najčítanejšie