Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Seriál Černobyľ prekonal aj Hru o tróny! Prečo je taký populárny?
Zdielať na

Seriál Černobyľ prekonal aj Hru o tróny! Prečo je taký populárny?

Zdroj: ign.com

Miniséria zaznamenáva udalosti najväčšej nukleárnej katastrofy.

Katastrofa, pre ktorú zomrelo až 90 000 ľudí je spracovaná do piatich častí. Zo seriálu ide hrôza a strach a určite nie je určený pre divákov so slabším žalúdkom. 

Príbeh sa začína 26. apríla 1986 počas systémového testovania v elektrárni a pozeráme sa aj na udalosti, ktoré sa stali po výbuchu. Dá sa povedať, že je to ešte horšie, než samotný výbuch. Černobyľ mal totiž štyristokrát väčšiu rádioaktivitu než bomba, ktorá počas druhej svetovej vojny padla na Hirošimu. Po výbuchu uzavreli územie na ploche 40 kilometrov štvorcových od Černobyľu a miesto nebude obývateľné ďalších 20 000 rokov. V seriáli sa pozeráme na život niekoľkých ľudí, ktorí pracovali v blízkosti elektrárne hneď po výbuchu. Väčšina z nich zomrela do štyroch mesiacov.  

comicbook.com

Seriál Černobyľ je na IMDb.com ohodnotený ako najlepší seriál vôbec a prekonal tak aj Hru o tróny či Perníkového tatka. Mnoho ľudí hovorí, že je tento seriál skvelý najmä pre to, že zaznamenáva príbehy naozajstných hrdinov, z ktorých vám bude síce behať mráz po chrbte, no rozhodne ho treba vidieť. 

Najčítanejšie