Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Čo všetko ponúkne Art Film Fest okrem filmov? Návštevníci sa môžu tešiť na mnoho sprievodných podujatí!
Zdielať na

Čo všetko ponúkne Art Film Fest okrem filmov? Návštevníci sa môžu tešiť na mnoho sprievodných podujatí!

Medzinárodný filmový festival Art Film Fest je najväčšie slovenské filmové podujatie s najdlhšou tradíciou. Na košických plátnách premietne vo svojom 27. ročníku viac ako 150 filmov, tie však ani zďaleka nebudú tvoriť celý jeho program. Publikum sa môže tešiť na množstvo sprievodných podujatí, vrátane koncertov, výstav či programu pre deti.

Do Košíc zavíta aj známa speváčka, herečka a spisovateľka Dorota Nvotová, ktorá na konci minulého roka vydala album More. Práve piesne z tohto albumu zaznejú naživo práve na tomto festivale. Fanúšikovia alternatívnej tvorby skupiny Chiki liki tu-a si tiež prídu na svoje. Kapela je známa množstvom vedľajších koncertných projektov, v ktorých paroduje rozličné hudobné štýly.

Art Film Fest

Marián Mitaš nie je len hercom známym z divadla, televízie či zo strieborného plátna. Na Art Film Feste to rozprúdi ako DJ Mizzi na piatkovej párty. Tí z vás, ktorí majú radi aj jeho herecké výkony sa určite potešia premietaniu snímky, v ktorej sa tento rok objavil - Ostrým nožom. Účastníci a účastníčky tak budú mať možnosť nielen si vypočuť jeho sety, ale si aj overiť, ako ovláda herecké umenie.

nutprodukcia

Art Film Fest navštívi aj jedna z najväčších slovenských hudobných legiend. Nepríde však koncertovať, ale uviesť nemenej legendárny film Rabaka režiséra Dušana Rapoša z roku 1989. Jožo Ráž a Ján Baláž, členovia kapely Elán, ho uvedú spolu so svojím dvorným textárom a scenáristom filmu Borisom Filanom. Mimoriadne úspešný hudobný film digitálne zreštauroval Slovenský filmový ústav a Art Film Fest ho v zreštaurovanej verzii premietne pri príležitosti tridsiateho výročia vzniku. Projekcii bude predchádzať autogramiáda hviezdnych hostí a po filme zostanú debatovať s publikom. 

Slovenský filmový ústav

Art Film Fest nezabúda ani na tých najmenších – okrem filmových premietaní im vo svojom programe ponúkne aj program TV RIK uvádza: Zábavná show Sníčka Huga. V ňom sa deti vydajú po zábavnej ceste plnej piesní a tanca. Popri skvelej zábave sa okrem iného naučia slušnému správaniu, spoznajú jednotlive časti ľudského tela a získajú množstvo ďalších znalostí.

Medzinárodný filmový festival Art Film Fest prinesie svoj pestrý program do Košíc v dňoch 14. - 22. júna 2019. Podrobnú ponuku a informácie o zvýhodnenom vstupnom v predpredaji nájdete
na webstránke www.artfilmfest.sk .

Najčítanejšie