Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
TOP 10 najnavštevovanejších filmov: Ktoré snímky bodovali v slovenských kinách?
Zdielať na

TOP 10 najnavštevovanejších filmov: Ktoré snímky bodovali v slovenských kinách?

Tento rebríček vás prekvapí.

10. Ženy v behu - 131 727 divákov

Věra (Zlata Adamovská) prežila s Henrichom skvelý život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné želanie - zabehnúť maratón! Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Jednoducho si trasu rozdelia na štyri diely a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce doteraz neubehla ani meter, ale do štartu predsa zostávajú tri mesiace...

9. Spider-Man: Ďaleko od domova - 135 267 divákov

Peter Parker sa vracia v snímke Spider-Man: Ďaleko od domova, ktorý je ďalšou kapitolou filmovej série Spider-Man: Homecoming! Dobrý sused a superhrdina sa vydá so svojimi kamarátmi na prázdniny do Európy. 

8. Tajný život maznáčikov 2 - 179 081 divákov

Teriér Max sa horko ťažko vyrovnal so skutočnosťou, že nie je jediným obľúbencom svojej paničky Katie, a už sú na obzore ďalšie nečakané zmeny. Najskôr sa k nim nasťahoval ten chlap, potom Katie začala priberať, na nejaký čas odišla, a keď sa vrátila, priviezla so sebou bábätko. Keďže bolo úplne bezbranné a neschopné, začal ho Max na každom kroku strážiť a chrániť. Z ustavičných starostí si vytvoril nervový tik, na ktorý veterinár Maxovi naordinoval pobyt na vidieku. Pobyt v prírode znamená pre každé mestské zviera doslova peklo, tvorené nepriateľskými moriakmi... 

7. JOKER -189 926 divákov

Skrachovaný komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) sa dlho pohybuje na tenkej hranici medzi realitou a šialenstvom. Jedného dňa sa vo svojom obleku klauna potuluje po uliciach Gotham City a dostáva sa do konfliktu s brutálnymi zlodeji. Pomaly sa roztáča špirála udalostí dosahujúci hrozivých rozmerov. Všetkými opustený Fleck sa začne čím ďalej viac prepadať do hlbín šialenstva a postupne sa mení v ikonu zločinu, ktorú svet čoskoro bude poznať pod menom Joker.

6. Leví kráľ - 195 934 divákov

Snímka Leví kráľ od štúdia Disney, ktorú režíroval Jon Favreau, sa odohráva v africkej savane, kde sa narodil budúci panovník. Malý leví princ Simba zbožňuje svojho otca, levieho kráľa Mufasu, a pripravuje sa na svoju budúcu vládu. Avšak nie všetci sa z malého Simbu radujú. Mufasov brat Scar, pôvodný následník trónu, spriada svoje vlastné, temné plány. Za pomoci dvoch nových priateľov musí Simba dospieť a stať sa tým, komu je mu súdené byť.

5. Šťastný Nový Rok - 201 858 divákov

Láska má veľa podôb a nakoniec si nájde každého, odkazuje zimná romantická komédia Šťastný nový rok, ktorej príbeh začína tesne pred Vianocami a končí na Nový rok. Film sa odohráva v rozprávkovo zasnežených Vysokých Tatrách, kde sa na jednom mieste zíde partia kamarátok, ich blízki i úplní cudzinci. Každý z nich tu má svoj vlastný príbeh. Počas niekoľkých dní dovolenky bude niekto z nich čeliť predovšetkým trapasom, iný zas životným výzvam alebo zmenám, niekto bývalým a iný naopak budúcim láskam. Na všetkých bez rozdielu ale čaká rad romantických a komických situácií a jedno veľké prekvapenie.

4. Ľadové kráľovstvo II - 238 428 divákov

Prečo sa Elsa narodila s kúzelnou mocou? Odpoveď ju zvodne volá a zároveň hrozí, že zničí jej ľadové kráľovstvo. Spoločne s Annou, Kristoffom, Olafom a Svenom sa kráľovná Elsa vydáva na nebezpečnú a pozoruhodnú cestu. Vo filme Ľadové kráľovstvo sa Elsa obávala, že je pre svet príliš mocná. V snímke Ľadové kráľovstvo II musí dúfať, že je mocná dostatočne.

3. Ako si vycvičiť draka 3 - 252 102 divákov

Mladý Viking Štikút a drak Bezzubý sa vracajú v pokračovaní úspešnej dobrodružnej animovanej série Ako si vycvičiť draka. Spoločne budú hľadať Skrytý svet, jedinú nádej na záchranu ľudskodračieho spoločenstva.

2. Trhlina - 262 588 divákov

Igor, nezamestnaný vysokoškolák, sa v rámci absolventskej praxe dostane do pracovnej čaty, ktorá vypratáva budovu bývalej psychiatrie. Tu náhodou objavia záznamy Waltera Fischera, jedného z pacientov, ktorý pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč. Keď sa po dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, bol dezorientovaný, na celom tele mal nevysvetliteľné zranenia a nedokázal opísať, čo sa mu stalo a kde posledné týždne strávil. Hoci bol dlhodobo hospitalizovaný, už nikdy sa nezotavil. Keď sa Igor pustí do pátrania po podrobnostiach Fischerova príbehu, zistí, že tento prípad vôbec nebol ojedinelý. Záznamy o ľuďoch, ktorí sa v Tribeči stratili, siahajú až ďaleko do minulosti. K mnohým z nich ale došlo relatívne nedávno. Preto sa Igor spolu so svojou priateľkou Miou, milovníkom konšpiračných teórií Andrejom a tvrdým skeptikom Davidom vydáva do tribečských lesov zistiť, aká je pravda. 

1. Avengers: Endgame - 278 301 divákov

Hrozivé udalosti spôsobené Thanosom, ktorý vyhladil polovicu života vo vesmíre a silne oslabil Avengerov, vedú zvyšných superhrdinov k tomu, aby v strhujúcom finále štúdia Marvel zvanom Avengers: Endgame, nabrali posledné sily a pokúsili sa vrátiť úder.

Najčítanejšie