Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Toto je 13 vecí, ktoré neviete o Robertovi De Nirovi!
Zdielať na

Toto je 13 vecí, ktoré neviete o Robertovi De Nirovi!

Robert De Niro má 77 rokov a v niekoľkých filmoch si už stihol zahrať aj starého otca. Tým posledným je snímka Ako dostať deda z domu, ktorá práve prichádza do našich kín.

1. Keď bol Robert ešte malý chlapec, volali ho Bobby Milk. Bolo to tak preto, že na mieste, kde vyrastal, Little Italy v New Yorku, mal celkom svetlú pokožku a väčšinou sa obklopoval americkými a nie talianskymi deťmi. Prezývku Milk si teda zaslúžil najmä pre svoju farbu pleti. 

eightieskids.com

2. Tým, že zobrazoval mnoho Američanov s talianskymi koreňmi, požiadal o talianske občianstvo. V roku 2006 sa touto skutočnosťou pochválil na filmovom festivale v Ríme a povedal, že je rád, že je späť doma. Jeho korene však nie sú čisto talianske, no De Niro sa stále považoval za Taliana. 

3. Po prvý raz v živote hral v divadle ako 10-ročný. Bol to muzikál Čarodejník z krajiny Oz a De Niro tam hral leva. Odvtedy vedel, že chce byť hercom. 

4. Robert De Niro sa poznal s Martinom Scorsesem z ulice, keďže obaja vyrastali v rovnakej štvrti. Stala sa z nich slávna herecko-režisérska dvojka a kamarátstvo im vydržalo až doteraz. 

eightieskids.com/

​5. Pre film Zúriaci býk si privodil vážne problémy s dýchaním. V tomto filme hral boxera a tak musel byť v skvelej forme, no v druhej polovici filmu bol o niečo starší a pribratejší. V priebehu štyroch mesiacov pribral vyše 16 kíl. 

6. Robert De Niro si takmer zahral jedného zo zloduchov vo filme Sám doma. Túto úlohu však nakoniec dostal Joe Pesci.  

7. Do jeho kruhu priateľov kedysi patrili aj Sean Penn, Madonna, Robin Williams či Bob Dylan. 

eightieskids.com/

8.  Práve Robert bol jedným z prvých hercov, ktorí v Hollywoode zarábali obrovské sumy peňazí. Za vedľajšie úlohy si nemá problém vypýtať aj 20 miliónov dolárov.

​9. Ovláda karate a pre jeden film sa naučil profesionálne hrať na saxofón. 

eightieskids.com/

10. Robert De Niro je momentálne rozvedený, no v roku 1997 si zobral Grace Hightower, ktorá sa stala matkou dvoch z jeho šiestich detí.  Ešte predtým bol ženatý raz a z tohto manželstva má dve deti. Povrávalo sa však, že Robert mal rôzne aférky s Lizou Minelli, Whitney Houston či Umou Thurman. 

Robert s Grace Hightower

eightieskids.com

​11. Fanúšikovia ho na ulici nespoznávajú. Možno je to tým, že sa vo filmoch vie skvelo prevteliť do iných postáv, no Robert nemá najmenší problém chodiť po ulici. Vraj ho ľudia spoznajú len málokedy.

eightieskids.com

​12. Založil sieť hotelov a reštaurácii Nobu, ktorá je veľmi známa a zakázal tam vstup prezidentovi USA - Donaldovi Trumpovi. 

13. Pomohol s kariérou Leonardovi DiCapriovi, keď si ho ešte ako mladého chlapca vybral do filmu. Zoznámil ho s Martinom Scorsesem a pre mladého Lea to bol skvelý štart pre jeho úspešnú kariéru. 

De Nira môžete vidieť v kinách už od 17.9. vo filme Ako dostať deda z domu.

Najčítanejšie