Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Po pozretí traileru nového Bebjakovho filmu budete mať zimomriavky!
Zdielať na

Po pozretí traileru nového Bebjakovho filmu budete mať zimomriavky!

Zdroj: cine-max.sk

Peter Bebjak je známy tým, že dokáže do kín priniesť filmy, ktoré skutočne zaujmú mnoho divákov. Znova spojil sily s kameramanom Martinom Žiaranom a už v apríli prináša film Tieňohra.

Prvý trailer k filmu Tieňohra vás vtiahne do deja natoľko, že budete chcieť vedieť viac a to hneď. Počkať si na celý film však budete musieť do 7. apríla. 

Hlavným hrdinom príbehu je Ján Kavka, ktorého hrá Milan Ondrík. Štyridsaťročný záchranár z malého mesta práve opustil manželku Evu (Dominika Morávková-Zeleníková). V okamihu rozchodu sa Eva stane tragickou obeťou zločinu. Z Jána je vdovec, ktorý žije s vedomím, že ženinu smrť nepriamo zavinil a neprišiel jej v kritickej chvíli na pomoc. Útočisko pred neodbytným pocitom viny nachádza vďaka kamarátovi Michalovi v miestnom boxerskom klube. Spriatelí sa s Michalovou zverenkyňou Gretou, ktorej telocvičňa nahrádza nepoznanú rodinu. Vyšetrovateľ Dvořák, ktorý má prípad smrti Evy Kavkovej na starosti, naráža na množstvo podivných okolností. Ukazuje sa, že páchateľ, feťák Robert Stránský, je informátorom pod ochranou vyšetrovateľky z protidrogovej centrály Mudrovej. Jan chce veriť v spravodlivosť aj v to, že sa dokáže s pomocou svojich priateľov vrátiť do všedného života. Ale obava z toho, že by vrah nakoniec mohol uniknúť trestu, ho privedie k rozhodnutiu vydať sa na vlastnú cestu odplaty za nečakaných okolností a s neistým výsledkom. Nájde okrem pomsty aj stále nenájdené odpustenie sebe samému?

Scenár dramatického príbehu Tieňohra napísala podľa námetu producenta Jana Bradáča jeho žena Vendula Bradáčová. Vychádza z jeho osobnej životnej skúsenosti a základný motív Tieňohry je teda takmer autobiografický.

"Tieňohra je moje štvrté dieťa, ale musím priznať, že scenáristicky som sa mu venovala len 5 rokov. Naskočila som do rozbehnutého vlaku predchádzajúcich dvoch scenáristov, ktorým sa nepodarilo naplniť zadanie podľa našich predstáv. Pocity z nakrúcania mám skvelé, aj keď je to miestami tréning môjho ega, ako tvorkyne. Ale Peter Bebjak je vynikajúci režisér, ktorý robí všetko pre dobro filmu, takže aj ja si to naozaj užívam," povedala scenáristka filmu Vendula Bradáčová.

Pozrite si trailer na film Tieňohra. 

Okrem Milana Ondríka, tu ďalej hrajú Hynek Čermák, Vladimír Javorský, Kristína Frejová a dva nové herecké objavy z Česka: Leona Skleničková a Jan Jankovský.

Najčítanejšie